Search
Close this search box.

תביעת ביטוח סיעודי אלצהיימר: איך לתבוע את חברת הביטוח?

אלצהיימר היא מחלה דמנטית, וסובלים ממנה כ-100,000 אזרחים בישראל. ההתמודדות עם המחלה הקשה היא איננה רק בהיבט הרגשי אלא גם בהיבט הפיזי וכמובן הכלכלי. חולי אלצהיימר אינם יכולים לשהות בביתם ללא השגחה, ונטל הטיפול בהם מונח על כתפיהם של בני המשפחה – הילדים או בן/בת הזוג, במידה והם עצמם בריאים ומסוגלים לקחת אחריות.

הבשורה הטובה היא שביטוח סיעודי מעניק כיסוי למקרה של אלצהיימר. הבשורה הרעה – חברת הביטוח תעשה הכול על מנת להימנע מתשלום ולהסיר מעצמה אחריות.

פוליסת ביטוח סיעודי

פוליסת ביטוח סיעודי מעניקה פיצוי כספי למי שאינו יכול לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות באופן עצמאי; כדוגמת אכילה, רחיצה, לבישה, שליטה על הסוגרים ועוד, וזקוק לאדם שיסייע לו במצבים אלה. במקרה של אדם החולה באלצהיימר, מרבית הסיכויים שיצליח להסתדר בכוחות עצמו. אלא שקיים סיכון מסוים לבריאותו, שמתבטא דווקא מבחינה קוגניטיבית.

כאשר מוגשת תביעת ביטוח סיעודי בגין אלצהיימר, היא מוגשת בשל "תשישות נפש". ההגדרה הרשמית של תשישות נפש היא: פגיעה בפעילותו הקוגניטיבית של המבוטח וירידה ביכולתו האינטלקטואלית, הכוללת ליקוי בתובנה ובשיפוט, ירידה בזיכרון לטווח ארוך ו/או חוסר התמצאות במקום ובזמן הדורשים השגחה במרבית שעות היממה על פי קביעת רופא מומחה בתחום.

גורם מקצועי מטעם חברת הביטוח עורך את בדיקת תשישות הנפש – זהו מבחן "מיני מנטל" קצר, המאפיין את מצבו הקוגניטיבי של התובע, על סמך שאלות ומשימות קצרות. היות שהתפקוד הקוגניטיבי משפיע על התפקוד הפיזי, פעמים רבות יתבצע באותו המעמד גם מבחן ADL, הלא הוא מבחן תלות.

הידעתם? חברת הביטוח דוחה את מרבית התביעות המגיעות אליה

אמנם הביטוח הסיעודי בישראל מכיר במצב של אלצהיימר, אך חברות הביטוח רחוקות מלהיות קשובות, ועושות הכול על מנת להתחמק מתשלום. בדרך כלל, דחיית התביעה היא נקודת המוצא וברירת המחדל של חברת הביטוח, ורק לאחריה מתחיל התהליך האמיתי, אם לתובע יש את הסבלנות. טענות הדחייה הנפוצות:

  • המבוטח לא שילם פרמיה חודשית
  • המקרה אירע לפני ההתקשרות בפוליסה
  • הפרת חובת הגילוי מצד המבוטח
  • המקרה לא אירע כלל
  • שיהוי בזמן הגשת התביעה

אם כך, טיפול משפטי מקצועי על ידי עורך דין תביעות סיעוד המתמחה בתביעות כנגד חברות הביטוח, יסייע לכם להשיג את הפיצויים המרביים המגיעים לכם. כאמור, חברות הביטוח עובדות לפי "שיטת מצליח", ומתחילות בסירוב. מכאן, רק בעלי הסבלנות שבחרו להיות מיוצגים על ידי עורכי דין יזכו, קרוב לוודאי, לקבל את שמגיע להם.

תביעת ביטוח סיעודי אלצהיימר – איך עושים את זה

על מנת לתבוע את חברת הביטוח יש למלא את טפסי התביעה ולצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים למקרה – החל משלב בירור המחלה ועד לאבחנה מטעם רופא מומחה, וכן מומלץ לתעד כל מקרה מסוכן שהתרחש כתוצאה מהמחלה. למשל, ישנם חולים אשר נמצאים משוטטים בשעת לילה ברחוב ו/או באזורים שהם אינם מכירים, ואף משוחחים עם אנשים זרים.

כמו כן, ישנם חולים שמתנהגים בביתם כ"ילדים" ובכך מסכנים את עצמם (אש, חשמל וכיו"ב). חולה אלצהיימר אשר הגיש תביעת ביטוח סיעודי אלצהיימר לחברת הביטוח ונדחה על ידה, יכול לפנות לעורך דין מומחה בתחום תביעות סיעוד ולהגיש תביעה לערכאה משפטית. לחלופין, וזהו המצב האידיאלי, ניתן לפנות לעורך דין טרם הגשת התביעה לחברת הביטוח, והוא זה שינסח עבורכם את התביעה וכמובן יהיה חתום עליה.

מיותר לציין שחברת הביטוח מתייחסת אחרת למבוטחים המיוצגים על ידי עורכי דין מתחום תביעות הסיעוד. היא לא יכולה לרמות, למרוח ולהתיש את המבוטח, ובכך ניתן להגדיל במידה משמעותית ביותר את סיכויי ההצלחה בתביעה וכמובן לקצר את משך ההמתנה. כשמדובר בתביעות סיעוד על כל סוגיהן, ישנה חשיבות גבוהה לקבלת תגמולי הביטוח בהקדם. כל רגע וכל יום הם מעמסה וסבל נפשי רב על החולה הסיעודי ובני משפחתו, וגרוע מכך – מדובר בסכנת חיים של ממש.

בן המשפחה שלכם אובחן כחולה אלצהיימר? אנחנו כאן כדי לעזור!

תביעת ביטוח סיעודי אלצהיימר נחשבת לתביעה מורכבת למדי, וכשהיא נעשית ללא ליווי וייצוג של עורך דין מומחה, סיכויי הצלחתה פוחתים משמעותית. אדם המגיע לכדי מצב סיעודי וזקוק למימון טיפולים ועזרה סיעודית, אינו יכול לאפשר לעצמו להרים ידיים, וזהו תפקידם של בני המשפחה לעמוד לצידו ולדאוג שיקבל את מלא הזכויות המגיעות לו.

במשרד עורכי דין תומר לינר אנו נלווה אתכם במסירות ובעבודה יסודית ונילחם עבור הזכויות שלכם באופן מקצועי וחסר פשרות, על מנת שתקבלו את הפיצויים המקסימליים המצוינים בפוליסת הביטוח שרכשתם.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: