Search
Close this search box.

קצבת סיעוד מוענקת לתושבי מדינת ישראל שהגיע לגיל פרישה, ובשל מצב בריאותם זקוקים לעזרתו של הזולת בביצוע פעולות היומיום בביתם, כגון הלבשה, רחצה, אכילה, הליכה, אי שליטה על סוגר השתן ו/או הצואה וכיו"ב. גמלה זו ניתנת על ידי הביטוח הלאומי על פי חוק ביטוח סיעוד, במטרה לעזור לקשיש ו/או למשפחתו בטיפול השוטף, לרבות בהוצאות הכבדות הכרוכות בקבלת עזרה בשכר מטפל.

התנאים לגמלת סיעוד

על מנת לקבל גמלת סיעוד, צריך לעמוד במספר תנאים, על פי חוק ביטוח סיעוד. אולם, במקרה בו קיים שינוי בתנאי אחד, יכול הביטוח הלאומי לסיים גמלה זו או להפחיתה. התנאים הם:
• תושב ישראלי בגיל הפרישה.
• מגורים בבית פרטי או בדיור מוגן, כאשר במקרה של דיור מוגן, על התובע להיות במחלקה שאיננה סיעודית.
• תובע הגמלה אינו מקבל קצבה אחרת (כדי שלא ייווצר מצב של כפל קצבאות).
• קיים צורך בהשגחה על התובע, או בסיוע בפעולות היומיומיות, שיקבעו על ידי מבחן התלות.
• עמידה של התובע במבחן ההכנסות מעבודה ולא מעבודה.

הגשת תביעת ביטוח לאומי סיעוד

תביעה לגמלת סיעוד, מוגשת לביטוח הלאומי על פי חוק סיעוד, ויכול להגיש אותה רק מי שעומד בכל התנאים, בתוספת של המסמכים הרפואיים הנדרשים, המעידים על מצבו של התובע. לאחר הגשת תביעת סיעוד, צריך התובע לעבור את מבחן התלות, בו מוערכת התפקודיות שלו. אם אפשר לקבוע את זכאותו של התובע, ללא בדיקת זו, אפשר לוותר על מבחן התלות, ובמקומו להגיע לבצע דוח תפקודי סיעודי, אצל רופא גריאטרי לבני 90 ויותר.

דרגת גמלת סיעוד במוסד ביטוח לאומי

תוצאות מבחן התלות מחושבות על ידי ניקוד מסוים, המשליך לאחר מכן, על הדרגה של הגמלה אותה יקבל התובע. התובע יכול להחליט כיצד הוא רוצה לקבל את הגמלה, על ידי שעות של עזרה או על ידי קצבת סיעוד חודשית. שעות עזרה, הן בעצם שעות בהן מגיע אדם נוסף לביתו של זכאי הגמלה, על מנת לעזור לו בכל פעולות השגרה. בנוסף לעזרה זו, זכאי הגמלה גם יכול לקבל מוצרי ספיגה שונים, התקנה של לחצן מצוקה בבית, שירות לכביסה וכו'.

גמלת סיעוד זמנית

תביעות גמלת סיעוד זמנית מוענקת כאשר קיימת אפשרות לשיפור בתפקודיות של זכאי הגמלה, לדוגמה אחרי החלמתו מניתוח. כאשר מצורף תיעוד רפואי מפורט ומספק, יכולה להיקבע הזכאות לגמלה הזמנית, בלי מעבר של מבחן התלות.

הגשת ערעור מול ביטוח לאומי

על פי חוק סיעוד, קיימים מקרים בהם לאחר שנקבעה דרגתו של זכאי גמלה, מצבו מחמיר והוא צריך עזרה נוספת, מעבר לעזרה שהוא כבר מקבל. במקרים אלו, ניתן להגיש ערעור על החלטת הביטוח הלאומי, כדי שהמקרה יבחן מחדש. תביעת סיעוד זו מוגשת בצורה זהה לתביעה הראשונה, והפרוצדורה שלה גם היא זהה.

לסיכום

עקב החשיבות הרבה, שיש בסיוע הניתן לקשישים וחלשים מהמדינה, וכיוון שרבים מהם אינם יכולים להגיש תביעת סיעוד בעצמם, חשוב להיעזר לשם כך בשירותיו של עורך דין סיעוד המתמחה בתחום הביטוח הסיעודי. עורך תומר לינר מתמחה בתחום ובעל ניסיון רב בניהול תביעות ביטוח סיעודי, לרבות תביעות סיעוד נגד המוסד לביטוח לאומי.

לאתר ביטוח לאומי סיעוד מוזמנים ללחוץ כאן!

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: