מקרי רשלנות נחשבים לצערנו לתופעה רווחת. יחד עם זאת, אנשים רבים כלל לא מודעים לזכויותיהם במקרים בהם נגרמו להם נזקים כתוצאה מרשלנות רפואית. אז באילו מקרים ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית? האם במקרים אלו חל חיסיון עורך דין לקוח, ומה המשמעות של חיסיון כזה בכלל ובתביעות רשלנות בפרט? על כל אלה תוכלו לקרוא כאן
מתי מתרחשת רשלנות של רופאים?
הרפואה המודרנית מאפשרת לנו ליהנות ממגוון טיפולים רפואיים, החל מפרוצדורת פשוטות ועד לניתוחים מורכבים במיוחד. חרף מקצועיות אנשי הצוות הרפואי, עדיין מתרחשים לא מעט מקרי רשלנות רפואית, כתוצאה מעייפות, חוסר תקשורת בין אנשי הצוות ועוד.
רשלנות יכולה להתרחש לא רק בהיבט ביצוע רשלני של פרוצדורה רפואית מסוימת. היא יכולה לקרות גם בשלבי האבחון וייעוץ, וכן לאחר הטיפול במסגרת מעקב רפואי נדרש.
נזקים הנגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית, עלולים להשבית את הנפגעים, לפגוע באיכות חייהם, בכושר עבודתם והשתכרותם. במקרים כאלו, מומלץ לפנות אל עו"ד מומחה בתחום – עורך דין אובדן כושר עבודה בעל זיקה לתחום הרשלנות הרפואית ומיצוי זכויות רפואיות, שיבחן את האפשרויות להגשת תביעה.
האם כל נזק עקב טיפול רפואי ייחשב כרשלנות?
ככלל, בכל טיפול רפואי קיים סיכון סביר כי הטיפול לא יעלה יפה, ובחלק מהמקרים אף יגרום לנזקים משניים. עם זאת, לא בכל מקרה בו נגרם לנו נזק כתוצאה מהטיפול הרפואי, מדובר ברשלנות רפואית. רשלנות רפואית נגרמת כתוצאה מסטייה מנורמות הטיפול הסבירות, פרמטר אותו מקובל לבחון על פי מבחן הרופא הסביר.
מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית ומה הקשר לחיסיון עורך דין לקוח?
במקרים בהם נגרם לכם נזק כתוצאה מטיפול רפואי, ואתם מאמינים כי מקור הנזק בהתרשלות של מי מאנשי הצוות הרפואי, הרי שקיים יסוד סביר להניח כי קיימת עילת תביעה. הצעד הבא הוא לפנות אל עורך דין רשלנות רפואית שיבחן את פרטי המקרה והראיות, ויפעל לביסוס עילת התביעה. הוא יעשה זאת על ידי הוכחת מהות הנזק, יסוד הרשלנות והקשר הסיבתי ביניהם. לשם כך יש לתת בידיו את כל הפרטים הנדרשים כדי להוכיח זאת. איך תהיו בטוחים שהמידע שמסרתם לא יזלוג החוצה ויפגע בכם? כאן נכנס לתמונה הנושא של חיסיון עורך דין לקוח.
מהו חיסיון עורך דין לקוח?
חיסיון בין איש מקצוע ללקוח הוא עיקרון שחל בעיסוקים שונים כמו פסיכולוגיה, רפואה, עבודה סוציאלית ועוד. כשמדובר על תחום עריכת הדין – חיסיון עורך דין לקוח המעוגן בחוק, הוא מלא ומוחלט. מדובר בערך מקודש בעולם המשפט.
כעיקרון, חובת חיסיון עורך דין לקוח חלה על מידע, פרטים ומסמכים שהועברו בין הלקוח (בין אם בעצמו ובין אם באמצעות אחרים) לבין עורך הדין. עורך הדין מחויב לשמור על סודיות וחשאיות בהקשר לכל פרט ומסמך שכאלה, אליהם הוא נחשף במהלך טיפול בתיק הלקוח. חיסיון עורך דין לקוח הוא הבסיס לקיום מערכת יחסים כנה ופתוחה עורך הדין ללקוחותיו. הפרת חיסיון זה, בין אם במזיד ובין אם בשוגג, היא הפרה גסה של כללי האתיקה, שחושפת את עורך הדין לסנקציות ועונשים שונים.
מה חשוב לדעת על חיסיון עורך דין לקוח במקרי רשלנות רפואית?
מטבע הדברים, תביעות העוסקות בנושאים רפואיים נושאות אופי רגיש במיוחד. לפיכך, מי שנפגעו עקב הרשלנות, מעוניינים לוודא שגם בתביעות רשלנות רפואית מתקיימת חובת חיסיון עורך דין לקוח.
תביעות רשלנות רפואית חושפות לעיני עורך הדין מידע על ההיסטוריה הרפואית של הלקוח, ולעיתים עורך הדין הוא היחידי שנחשף לכל פרטי הפרטים. לקוח חייב לתת אמון מלא בעו"ד המייצג אותו, כדי לתת בידיו את כל הנתונים האישיים הרגישים הללו. עיקרון החיסיון מאפשר לעשות זאת מבלי לחשוש שהמידע הזה ייחשף לאחרים.
חוויתם רשלנות? יש לכם כתובת אמינה
עו"ד תומר לינר, מומחה בתחום מיצוי הזכויות הרפואיות, הן בהקשר למקרי רשלנות רפואית והן בהקשר לתביעות במקריפ של אובדן כושר עבודה זמני ולצמיתות. עו"ד לינר יסייע לכם לבסס את עילת התביעה ולהוכיח את טענותיכם בצורה ברורה וחד משמעית, כך שתוכלו לקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לכם. כל זאת תוך שמירה מוקפדת על עיקרון חיסיון עורך דין לקוח!