Search
Close this search box.

מה אורך התהליך בתביעת ביטוח סיעודי במקרה של תאונת דרכים?

אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים זכאי לתבוע בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, וזאת בגין נזקים שנגרמו לו – החל מכאב וסבל, דרך אובדן ימי עבודה ועד למצב של נכות, חלילה. מלבד תביעת נזיקין זו, ישנה האפשרות לתבוע תביעת ביטוח סיעודי כתוצאה מתאונת דרכים, במקרה בו הנפגע בתאונת הדרכים הפך לסיעודי.

תביעת ביטוח סיעודי תאונת דרכים

פוליסת ביטוח סיעודי מציעה מתן קצבה חודשית למבוטח שהפך לסיעודי כתוצאה מאירועים שונים המפורטים בגוף הפוליסה. כמו כן, הפוליסה כוללת את היקף הפיצויים, את תקופתם, את גובה הפרמיה החודשית אותה ישלם המבוטח ואת התנאים להעלאת גובה הפרמיה מצד חברת הביטוח.

במרבית פוליסות הביטוח הסיעודי, מצב סיעודי שנגרם כתוצאה מתאונת דרכים לא מזכה בפיצויים, ולמעשה כל שנותר הוא לתבוע תביעת נזיקין לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונת דרכים. אך האם בכל זאת יש מה לעשות בנידון? כן!

חברת הביטוח לא עדכנה אתכם שאינכם מכוסים במקרה של תאונת דרכים?

כברירת מחדל, ביטוח סיעודי אינו כולל פיצויים במקרה של מצב סיעודי כתוצאה מתאונת דרכים. אלא שבמקרים רבים, חברת הביטוח אינה מיידעת את המבוטח בפרט חשוב זה, ואף כלל לא שולחת אליו העתק של הפוליסה על מנת שיוכל להתוודע לכך בעצמו ולהרחיב את הפוליסה או לרכוש אחת אחרת. על פי חוק, חברת הביטוח מחויבת למסור למבוטח את פרטי הפוליסה ותנאיה במלואם, ולא – היא תהיה חשופה לתביעה.

ואכן, משרדנו ייצג מבוטחת אשר הפכה לסיעודית כתוצאה מתאונת דרכים, וזאת משום שחברת הביטוח לא דאגה לשלוח לה העתק של הפוליסה ובכך מנעה ממנה את הזכות לדעת. למותר לציין – משרדנו הצליח בתביעה והמבוטחת קיבלה פיצויים מוגדלים.

מי מוגדר כחולה סיעודי?

חולה סיעודי הוא מי שלא יכול לבצע לפחות 3 מתוך 6 הפעולות הבאות, באופן עצמאי. מבחן התלות יבצע נציג חברת הביטוח (אח/ות או פיזיותרפיסט/ית):

  • מעבר משכיבה לקימה – אדם שאינו מסוגל לעבור ממצב של שכיבה לקימה בכוחות עצמו
  • רחצה – אדם שאינו מסוגל לדאוג לרחצתו בכוחות עצמו
  • ניידות – מי שאינו יכול להתנייד ממקום למקום אלא בסיוע של אדם אחר
  • אכילה ושתיה – מי שאינו מסוגל לאכול ולשתות באופן עצמאי
  • לבישה ופשיטת בגדים – מי שאינו מסוגל לפשוט וללבוש את בגדיו ללא עזרת אדם אחר
  • שליטה בסוגרים – מי שאינו שולט על סוגריו ונדרש לאמצעים מיוחדים כדוגמת קטטר או חיתולים (מצב זה נחשב לחמור).

תביעת ביטוח סיעודי תאונת דרכים – התהליך

מבוטחים אשר כללו בפוליסת הביטוח הסיעודי שלהם תאונת הדרכים כנסיבה מזכה, יכולים להגיש תביעת ביטוח סיעודי תאונת דרכים באמצעות עורך דין מומחה לתביעות ביטוח. נוסף על כך, כמצוין מעלה, גם מבוטחים שגילו בדיעבד שפוליסת הביטוח הסיעודי שלהם אינה נותנת להם מענה במקרה של תאונת דרכים – יכולים לתבוע ולזכות בתביעה!

הליך הגשת התביעה אורך שבועות ספורים, ומתן הפיצויים מתקבל מיד לאחר תקופת ההמתנה המצוינת בפוליסה. חשוב לציין כי חברות הביטוח מערימות קשיים רבים על מבוטחיהן, ומשתמשות במגוון תירוצים על מנת לדחות את התביעה. יתרה מכך, ברירת המחדל של חברת הביטוח היא קודם כל לדחות את התביעה ללא הסבר או צידוק, מתוך תקווה שהמבוטח יוותר ולא ימשיך להליך משפטי.

על כן, ייצוג מבוטח על ידי עורך דין מומחה והגשת התביעה על ידו לא מאפשרת לחברת הביטוח לנצל את תמימותו של המבוטח וחוסר היכרותו עם החוק ועם זכויותיו.

תביעת ביטוח סיעודי תאונת דרכים – משרד עורכי דין תומר לינר

הפכתם לחולים סיעודיים בעקבות אירוע תאונת דרכים? אנחנו כאן כדי להילחם על הזכויות שלכם! תזמון הגשת תביעת ביטוח סיעודי הוא קריטי, ולעיתים אף מכריע. על כן, פנייה לעורך דין תביעות ביטוח סיעודי מוקדם ככל הניתן, תשפר את הסיכויים שלכם להצליח בתביעה.

עו"ד תומר לינר מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים מול חברות הביטוח ומסייע להם להשיג את הפיצויים המגיעים להם על פי חוק. אם היי/ת מעורב/ת בתאונת דרכים שהפכה אותך לחולה סיעודי – אני מזמין אותך להיפגש איתי להתייעצות ובחינת פרטי המקרה, ללא תשלום וללא התחייבות. בשלב זה, חשוב להגיד כי אנו פועלים גם במקרי אובדן כושר עבודה לעצמאי

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: