Search
Close this search box.

אחוזי נכות ביטוח לאומי

אחוזי נכות ביטוח לאומי נקבעים לפי פרמטרים מסוימים ומקנים הטבות מסוימיות על בסיס אותם אחוזי הנכות המתקבלים. כאשר לצערנו הרבה מהסובלים והיקירים להם, אינם מכירים בכל זכויותיהם ובכלל זה אינם יודעים למה הם זכאים בשל אחוזי נכות המגיעים להם על רקע מצבם הבריאותי.

לא מדובר רק בכך שביטוח לאומי נותן קצבת נכות, אלא ישנן זכויות נוספות הניתנות למימוש. כאשר אנו, או אחד מבני משפחתנו, מצוי חלילה במצב של נכות גופנית, שכלית או נפשית המגבילים את כושר העבודה והתפקוד במידה מסוימת, או אינם מאפשרים עבודה כלל, נותן הביטוח לאומי קצבת נכות לאזרחי המדינה אשר נמצאים כזכאים לפיצויים.

כאשר מדובר בתביעת נכות כללית, אותה ניתן להגיש בכל מקרה בו מצבו הבריאותי של החולה מזכה אותו באחוזי נכות רפואית ודרגת אי כושר המזכים אותו בקצבת נכות כללית, מסגרת הפיצויים מביטוח לאומי עשויה לנוע החל מ 1,908 ₪ – במקרים העונים להגדרה של "דרגת נכות חלקית" (בשיעור של כ 60%) ועד לכ 3,321₪ – במקרים העונים להגדרה של "דרגת נכות מלאה" (בשיעור של 75%-100%).

ככל שלנכה, יש ילדים קטינים וככל שההכנסה של בן זוגו נמוכה מ 6,014 ₪ ואינו זכאי לקצבה אחרת, לסכומים יוספו סכומים נוספים. התוספת בגין ילדים היא בין 572 ₪ ל 954 ₪, בהתאם לדרגת אי הכושר של הנכה. סך התוספת בגין בן או בת זוג נעה בין 715 ₪ ל- 1,192 ₪, בהתאם לדרגת אובדן כושר עבודה.

זאת ועוד, נכה אשר זקוק לעזרת הזולת בביצוע פעולות יום יומיות, יהא רשאי להגיש תביעה לשירותים מיוחדים. ככל שימצא זכאי לקצבה זו, קרי שהמוסד לביטוח לאומי יגיע למסקנה כי בשל נכותו הוא זקוק לעזרת הזולת, הוא יקבל תוספת לקצבה בהתאם למצבו התפקודי: נכה אשר ימצא כי הוא זקוק לעזרה בביצוע רוב פעולות היומיום, יהא זכאי לקצבת שירותים מיוחדים חלקית, בשיעור של 50%, ויקבל תוספת בסך של 1,427 ש"ח; נכה אשר ימצא כי הוא זקוק לעזרה רבה בביצוע פעולות היומיום, יהא זכאי לקצבת שירותים מיוחדים בשיעור של 112%, ויקבל תוספת בסך של 3,334 ₪; נכה אשר ימצא כי הוא תלוי לחלוטין בזולת בביצוע פעולות יומיומיות, יהיה זכאי לקצבת שירותים מיוחדים בשיעור של 188% ויקבל תוספת בסך של 5,341 ₪.

כאשר מדובר בנכה אשר נפגע בתאונת עבודה או סובל ממחלת מקצוע

מידת הזכאות לגמלת נכות מעבודה וסכום הקצבה ו/או מענק נכות מעבודה, יחושבו על ידי פקיד תביעות מטעם המוסד לביטוח לאומי, על פי שיעור הנכות שתיקבע לנפגע בעבודה, במסגרת וועדות רפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי, ענף נפגעי עבודה. תאונת עבודה, מענק נכות מעבודה ודמי פגיעה, מחושבים בהתאם להכנסתו של הנפגע בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה בעבודה. כאשר הנפגע בעבודה הוא עצמאי, החישוב יתבסס על הכנסתו בשנת המס השוטפת. כאשר מדובר במקרה אובדן כושר עבודה לעצמאי אשר עובד גם כשכיר, יחושבו לפי השכר בשני מקומות העבודה.

תהליך תביעת נכות ביטוח לאומי

לאורך תהליך תביעת נכות ביטוח לאומי, עובר התובע שורה של מבחנים רפואיים ותפקודיים במסגרת וועדה רפואית, במהלכה נערך בירור בנוגע לאחוזי הנכות הרפואית המגיעים לו בגין מצבו וכן בירור באשר לדרגת אי כושר עבודה בשל הפגיעה או המחלה.
תקנות ביטוח לאומי סוקרות עשרות פגיעות מסוגים שונים, תסמונות רפואיות ומחלות מכל התחומים פיזיים ונפשיים. כל סעיף מתייחס באופן ספציפי למחלה או לאיבר הפגוע, ולדרגת החומרה של הפגיעה.
מדובר בתהליך ארוך ולעתים מורכב ולא פשוט, אך במידה ומחליטים להיעזר בליווי של עורך דין מומחה ביטוח לאומי, סיכויי ההצלחה גדלים והחוויה הנלווית לתהליך מול ביטוח לאומי תביעת נכות הופכת פשוטה יותר, גם מהבחינה המנטלית. עורך דין תומר לינר ישמח לסייע לכם בתהליך ולהגיע יחד אתכם להצלחה.

קביעת אחוזי נכות פיצויים – סוגי פגיעות ואחוזי נכות

ההגדרה "נכות כללית" כוללת בתוכה את מגוון סוגי הנכויות שעלולות להיגרם בעקבות תאונות, תאונות עבודה או בעקבות מחלות שונות.
קביעת אחוזי נכות פיצויים מתבצעת על ידי ביטוח לאומי וישנם קרוב למאה סעיפי ליקויים שונים על פי ספר התקנות. קביעת אחוזי נכות משתנה מטבע הדברים בעקבות חומרת הפגיעה.

על פי טבלת אחוזי נכות ביטוח לאומי, ישנן סוגי פגיעות נפוצות יותר מאחרות, לדוגמא:

– הגבלה בתנועות גב תחתון ( אחוזי נכות גב תחתון עשויות לזכות בשיעור של 10%-30% בהתאם לגובה המגבלה שנקבעה)
– הגבלה בתנועת הצוואר ( כמו במקרה של אחוזי נכות גב תחתון – צליפת שוט, עשויות לזכות בשיעור של 10%-30%)
– עודף משקל (יזכה בנכות בשיעור של 0%-20%)
– תעוקת לב (תזכה בנכות בשיעור של 25%-70%)
– לחץ דם גבוה (יזכה בנכות בשיעור של 0%-40%)
– נכות נפשית הנובעת מדיכאון ופוסט טראומה (אחוזי נכות פוסט טראומה יכללו בשיעור של 0%-100%)

כל אחוזי הנכות בכל אחת מסוגי הפגיעות נקבעים על פי חומרת המחלה והפגיעה, הטיפול הנדרש לה ויכולת התובע לתפקד במסגרות תעסוקתיות וחברתיות.

אחוזי נכות ביטוח לאומי – זכויות והטבות

מעבר לקבלת פיצויים מהמוסד ביטוח לאומי קצבת נכות, חשוב לדעת כי ישנן זכויות והטבות נוספות אשר ניתן לקבל לנוכח אחוזי נכות ולהם תהיו זכאים. כמו כן, במקרים בהם לא אישר הביטוח הלאומי קצבת נכות אבל כן קבע שיעור של אחוזי נכות, ניתן יהיה בכל זאת לממש חלק מההטבות שלהלן:

אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 20%

קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 20% לפחות תאפשר שיקום מקצועי וסיוע בלימודים; מרכז הכוון תעסוקתי לאנשים עם מוגבלות.

אחוזי נכות ביטוח לאומי ומשרד הביטחון בשיעור של 40%

קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי ומשרד הביטחון בשיעור של 40% לפחות תאפשר הנחה בעמלות הבנקים; סל שיקום לפגועי ומתמודדי נפש; תכנית "קהילה תומכת חיים עצמאיים לנכים".

אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 60%

קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 60% לפחות או במקרים בהם הוכח כי המצב הבריאותי מחייב תנועה ברכב, תאפשר תו חניה לנכה; פטור מתשלום אגרות רישוי.

אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 90%

קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 90% לפחות או במקרים בהם לבן/בת הזוג אין הכנסה נוספת, תאפשר נקודות זיכוי ממס הכנסה.

אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 90% עד 100%

קביעת אחוזי נכות ביטוח לאומי בשיעור של 90%-100% עשויים לאפשר פטור ממס הכנסה; הנחה במס רכישה לנכים.

בנוסף לכל הנ"ל, ישנם תנאים, חוקים והטבות אשר משתנות מעיר לעיר ומאפשרות (בהתאם לשיעור אחוזי נכות שונים): הנחה בארנונה לנכים; הנחה ברכבת, באוטובוסים וברכבת הקלה.

להתייעצות עם עורך דין נזיקין הבקיא בזכויות ודיני ביטוח לאומי, צרו קשר כעת.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: