Search
Close this search box.

צליפת שוט – תאונת דרכים

לא תמיד תוצאותיה של תאונת דרכים נראות לעין במבט ראשון. לעיתים התסמינים מופיעים בשלב מאוחר יותר, למשל בעקבות פגיעה המכונה צליפת שוט תאונת דרכים, ואז גם מתעוררים כאבים אחרי תאונת דרכים.

תאונת דרכים עלולה להתרחש בכל המסגרות – בזמן הפנאי שלכם ובזמן עבודה (בדרך לעבודה, בחזרה ממנה או תוך כדי ביצוע משימות עבודה). אם התאונה מתרחשת במסגרת העבודה, היא תהיה מוגדרת כתאונת עבודה, דבר שמשליך על אופי התביעה.

לפניכם המידע המלא מהי פגיעת צליפת שוט, מה לעשות אחרי תאונת דרכים, כמה זמן אורך הטיפול בתביעה תאונת דרכים וכן נושא פיצויים לאחר תאונת דרכים.

צליפת שוט תאונת דרכים – מה זה ומהם התסמינים?

צליפת שוט היא פגיעה שנגרמת כתוצאה מתנועה מהירה של הצוואר קדימה ואחורנית, למשל בתאונת דרכים בה פוגע בכם רכב מאחור ואתם "נזרקים" בתנועה קדימה והראש מטלטל.

התנועה המהירה, הדומה לצליפת שוט, גורמת לנזקים ברמות שונות לשרירים, לגידים, לדיסקים הבין-חולייתיים וגם לעצבים ולעצמות באזור הצוואר. בין התסמינים של צליפת שוט תאונת דרכים הם כאבים חזקים בצוואר, סחרחורות וכאבי ראש.

במקרים מסוימים הכאבים יחלו מיד אחרי הפגיעה, כדוגמת כאב עז בהזזה של הצוואר, ובמקרים אחרים – הכאבים יחלו שעות ואף ימים לאחר התאונה.

בגלל שלפגיעה מסוג צליפת שוט עלולות להיות השלכות פיזיות משמעותיות וארוכות טווח, מומלץ שלא להזניח את העניין, כדי שלא להגיע לשלב בו מאוחר מדי לקבל פיצויים.

מה לעשות אחרי תאונת דרכים?

מה לעשות אחרי תאונת דרכים היא שאלה נפוצה, ואם תדעו כיצד לפעול, תוכלו להשיג יותר במסגרת תביעת תאונת דרכים.

בגלל שבזמן תאונה סביר להניח שתחושו כאובים או מבולבלים, כדאי להכיר את הצעדים החשובים מראש. אלו הן הפעולות הראשונות שיש לבצע:

לקיחת פרטי הרכב השני המעורב בתאונה

יש לקחת פרטים מזהים כמו מספר רכב, סוג רכב, פרטי הבעלים, פרטי הנהג ברכב וגם שם סוכן הביטוח. בלי פרטים מזהים יהיה קשה להגיע אל הרכב המעורב אלא אם תיעשה פנייה למשטרה והיו מצלמות באזור. בנוסף, כדאי לאסוף פרטי עדים למקרה, להם תהיה חשיבות אם הנהג יכחיש את אירוע התאונה.

אמבולנס

הגיע אמבולנס לפנות אתכם לבית החולים? לא כדאי לסרב, כדי שזה לא יבוא לרעתכם בהמשך. עם זאת, אסור לחתום לנהג האמבולנס על שום טופס עד שווידאתם שהוא רשם את פרטי האירוע כפי שקרו, וכן את מצבכם המדויק. אם המשטרה הגיעה לזירת התאונה, יש לבקש ממנה אישור משטרה על תאונת דרכים.

יש להתפנות לבית חולים

אם לא הגיע אמבולנס לפנות אתכם, כדאי להתפנות באופן עצמאי, גם אם נדמה לכם שאתם חשים טוב. תופעות לוואי אחרי תאונת דרכים הן דבר נפוץ והכאבים יכולים להופיע שעות או ימים לאחר התאונה.

איסוף מסמכים

אספו מסמכים וקבלות של הוצאות הקשורות בתאונה – תשלום אמבולנס, תשלום על תרופות, ביקור אצל רופא מומחה וכדומה.

פנייה מחברת ביטוח

במהלך הימים והשעות שלאחר התאונה אתם עשויים לקבל טלפון מחברת הביטוח שלכם ואף מחברת הביטוח של הנהג המעורב. לא מומלץ לנדב מידע לחברות ביטוח טרם שיחת ייעוץ עם עורך דין תאונת דרכים.

פיצויים לאחר תאונת דרכים

פיצויים לאחר תאונת דרכים מחושבים לפי פרמטרים שונים וקבועים בחוק:

  • אחוזי הנכות שנקבעו לנפגע בתאונת דרכים, אם נקבעה לו נכות
  • פיצוי עבור ימי העבודה אותם הפסיד
  • פיצוי עבור ימי העבודה אותם יפסיד
  • הוצאות כספיות עבור טיפולים, תרופות נסיעות וכדומה, וכן הוצאות רפואיות עתידיות
  • פיצוי תאונת דרכים כאב וסבל – פיצוי הניתן לנהג בעבור כאב, סבל ועוגמת נפש כתוצאה מהתאונה

אם תאונת הדרכים היא תאונה שהתרחשה במסגרת העבודה, עורך דין תאונת דרכים יוכל לסייע לכם בטיפול בתביעה למול המוסד לביטוח לאומי נפגעי עבודה, עד למיצוי מלוא זכויותיכם.

החל משלב ההכרה בתאונה כתאונת עבודה, המשך בשלב קביעת אחוזי נכות זמנית בגין אובדן כושר עבודה זמני, וכלה בטיפול בקביעת אחוזי הנכות וקבלת מענק נכות מעבודה או קצבת נכות מעבודה.

לבסוף, עורך דין תאונת דרכים יגיש עבורכם תביעת נזיקין נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב המעורב בתאונה (או את הרכב שפגע בכם כהולכי רגל), עד קבלת הפיצוי המגיע לכם בשל הנזקים שנגרמו לכם בגין תאונת הדרכים, לרבות בשל פגיעה במנגנון צליפת השוט.

ככל שהרכב שפגע בכם לא היה מבוטח בביטוח חובה, או ביטוח החובה לא היה בתוקף, עורך הדין יתבע את קרנית – הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים – גוף שהוקם על ידי מדינת ישראל לפיצוי אנשים אשר נפגעו בתאונת דרכים על ידי רכב שלא היה מבוטח בביטוח חובה, או שביטוח החובה שלו לא היה בתוקף מכל סיבה שהיא, או אנשים שנפגעו בתאונת פגע וברח.

תביעת צליפת שוט תאונת דרכים – כמה זמן אורך הטיפול בתביעה תאונת דרכים?

כמה זמן אורך טיפול בתביעת תאונת דרכים היא שאלת השאלות, והתשובה לה נגזרת ממורכבות התיק וממורכבות התאונה באופן כללי.

מובן שככל שתוצאותיה של התאונה הן חמורות יותר, למשל פציעה פיזית שהובילה לנכות או אף למוות, כך ניהול התיק יהיה ארוך יותר.

ככלל, הנהג שנפגע צריך להמתין להתייצבות מצבו הרפואי בטרם ייבדק על ידי מומחה רפואי או ועדה של המוסד לביטוח לאומי, וככל שמצבו קשה – כך יארך התהליך. אם במסגרת התביעה יש צורך לקבוע לנהג נכות, מדובר על תקופה של שנתיים בקירוב.

 

תאונת דרכים ביטוח לאומי הגורם המשלם

תשלום פיצויים לאחר תאונת דרכים נעשה על ידי חברת הביטוח של הנהג הפוגע, וזאת כחלק מחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה – 1975.

אך אם תאונת הדרכים היא תאונת דרכים בעבודה או תאונת דרכים בדרך לעבודה שגרמה לנהג להפסיד ימי עבודה, הוא יקבל פיצויים גם מהביטוח הלאומי, כלומר יגיש תביעה נגד חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב המעורב בתאונה ונגד המוסד לביטוח לאומי.

חשוב להדגיש – אם נפצעתם בתאונת דרכים, תביעת תאונת דרכים לפיצויים ניתן להגיש גם אם אתם הנהג האשם בתאונה. עבור היעדרות של עד 12 ימים, העובד יקבל ימי מחלה עבור היום הראשון והשני, והחל מהיום השלישי – יקבל דמי פגיעה מהמוסד לביטוח הלאומי.

אם נעדר מעל 12 ימים, יקבל דמי פגיעה כבר מהיום הראשון לתאונה. השאלה אם לפנות קודם למוסד לביטוח לאומי או לחברת הביטוח היא שאלה משמעותית שיכולה להשפיע על גובה הפיצויים שתשיגו בתביעה.

פגיעת ראש בתאונת דרכים

פגיעת ראש בתאונת דרכים נחשבת לנפוצה, וכאמור אחת ההשלכות שלה היא צליפת שוט שגורמת לפגיעה בצוואר ובראש. בגלל שהכאב נוטה להופיע מספר שעות עד ימים לאחר התאונה, אנשים רבים אינם יודעים שמדובר בפציעה פיזית.

לכן חשוב להתפנות לבית חולים גם אם לא הגיע אמבולנס לזירה, אחרת חברת הביטוח וגם הביטוח הלאומי יתעקשו להוכיח שאינכם זכאים לפיצויים מיוחדים כיוון שלא נזקקתם לטיפול רפואי.

תביעת תאונת דרכים – משרד עו"ד תומר לינר

משרדנו מייצג נהגים בתביעות תאונת דרכים, הן במסגרת העבודה והן בשעות הפנאי.

בזכות ניסיוננו הרב, הצלחנו לסייע למאות נהגים, נוסעים והולכי רגל אשר נפגעו בתאונת דרכים  לקבל את זכויותיהם מול המוסד לביטוח לאומי ומחברות הביטוח.

אנו מזמינים אתכם לפגישת התייעצות ללא עלות וללא מחויבות, בה נבדוק את פרטי המקרה ונעריך את סיכויי ההצלחה בתביעה.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: