מצבים בהם נגרם למטופל נזק בגלל רשלנות רפואית אינם פשוטים אף פעם, וכשזה נוגע לתחום רפואת העיניים, הדבר יכול להיות ממש מורכב. במקרים של רשלנות רפואית של רופא עיניים, העיניים עלולות להיפגע באופן משמעותי ובלתי הפיך עד כדי התפתחות של עיוורון עקב אבחון שגוי או טיפול לא מתאים למצב. חשוב אם כן להבין מהי בדיוק רשלנות רפואית בתחום רפואת העיניים, ומה אפשר לעשות במצב בו אתם או מי מסביבתם נפל קורבן למצב זה.
להתחיל בבסיס
לפני שבוחנים את השאלה מהי בדיוק רשלנות רפואית עיניים, חשוב להבין מה היא רשלנות באופן כללי.זהו מושג משפטי, המתאר מצב בו רופא בעל אחריות מקצועית והכשרה מתאימה (בהתאם למבחן הרופא הסביר), גורם לנזק גוף בעקבות טיפול רפואי בלתי סביר, ובכלל זה בגין מעקב רפואי לא נאות או ניתוח אשר בוצע באופן החורג מהפרקטיקה הרפואית המקובלת. עם זאת, יש דקויות משפטיות רבות הנוגעות למצבי רשלנות רפואית, ולא כל טעות של רופא היא רשלנות. במצבים בהם מדובר בנזק גוף בעקבות טיפול רפואי רשלני, לרבות בשל טעות אשר רופא סביר יכול היה להימנע ממנה, כולל ניתוח אשר בוצע בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת – בהחלט יש מקום לתביעה של רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית עיניים – מה זה בעצם אומר?
תחום רפואת העיניים אולי לא גדול כמו תחומי רפואה אחרים, אך הוא בעל חשיבות עצומה. ראשית, רופא עיניים הוא בהגדרה רופא מנתח – רפואת עיניים היא תחום כירורגי ורבים מהטיפולים במסגרת תחום זה, הם ניתוחים קטנים עד בינוניים. משום כך, רשלנות רפואית עיניים תהיה לא פעם רשלנות רפואית בניתוח – ביצוע רשלני או לא שלם של פרוצדורה, שהוביל לנזק בראייה של המטופל. מלבד זאת תיתכן גם טעות באבחנה ובטיפול – סימפטומים הקשורים לראייה עלולים להיגרם כתוצאה ממצבים רבים מאוד, וחשוב לאבחן ולטפל בצורה מדויקת בכל מצב, וכן לשלול אפשרויות חמורות ומסוכנות. רשלנות רפואית מצד רופא עיניים יכולה לבוא לידי ביטוי גם במעקב רשלני אחר בעיה רפואית בעין שעלולה להתעצם ולגרום לנזק בלתי הפיך כולל לעיוורון מלא. למשל, אי מעקב אחר לחץ תוך עיני, עלולה לגרום לנזקים בלתי הפיכים עד איבוד מוחלט של הראיה. כאשר התהליך לא מתבצע כהלכה, יתכן שייגרם כתוצאה מכך נזק למטופל.
מה יכולות להיות התוצאות של רשלנות רפואית ברפואת עיניים?
העין היא איבר רגיש ומורכב, ולכן הטיפול הרפואי בעין מחייב נקיטת משנה זהירות ויסודיות. רשלנות רפואית בטיפול בעין, עלולה אם כן לגרום לנזקים קשים ובלתי הפיכים. רשלנות רפואית עיניים יכולה להוביל עד כדי עיוורון – כאשר האבחנה לא מתבצעת בצורה מדויקת, הטיפול לא ניתן בזמן או באופן מתאים, כשמתבצעת טעות ברת מניעה בניתוח, או כאשר לא נערך מעקב מתאים אחר בעיה רפואית, כגון לחץ תוך עיני גבוה.
חשוב גם להבין שבתחום רפואת העיניים מרבית המצבים אמנם קשורים לעיניים ולראייה בעיקר, אך בהחלט ייתכנו גם מצבים בהם סימפטומים הקשורים לראייה נגרמים כתוצאה ממצב מסכן חיים. דוגמה טובה לכך היא גידול מוחי באזור הכיאזמה האופטית – הפיצול של עצבי הראייה. גידול שמתפתח באזור זה יגרום לירידה בראייה המרחבית ולעיתים גם לעיוורון בעין אחת או בשתיהן. אם מפספסים את סיבת הפגיעה בראייה במצב זה, הרי שמפספסים מצב מסכן חיים שצריך לטפל בו באופן מיידי. כך, רשלנות רפואית עיניים יכולה להוביל גם לתוצאה הגרועה ביותר מבחינה רפואית.
מה אפשר לעשות אחרי האירוע הרשלני?
אם אתם או מי מסביבתכם נפגעתם בגלל טיפול רפואי שניתן לכם על ידי רופא עיניים, הדבר החכם ביותר שתוכלו לעשות, הוא לפנות לעורך דין שמתמחה באופן ספציפי במצבי רשלנות רפואית ככלל, ובתחום רפואת העיניים בפרט. משרד עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית, ובעל ניסיון בייצוג אנשים שניזוקו בגלל רשלנות רפואית עיניים , ידע להעמיד מומחים מתאימים מתחום רפואת העיניים ולספק ראיות לכך שהפגיעה בעיניים התקיימה כתוצאה מטיפול לא נכון, אבחנה מאוחרת או טעות בניתוח. כך ניתן להעלות משמעותית את הסיכוי לקבלת הפיצויים בעקבות הרשלנות. נזקי גוף הם תחום משפטי סבוך ומורכב, ולרוב, לבית החולים, קופת החולים או הרופא, יהיה ייצוג משפטי הולם בתחום עם מתן הגנה מיטבית, לכן גם לכם כמטופלים צריך להיות ייצוג משפטי מתאים.
משרד עו"ד תומר לינר- הכתובת שלכם למקרי רשלנות רפואית עיניים
אם אתם מחפשים ייצוג משפטי בנושא של רשלנות רפואית עיניים, משרד עו"ד תומר לינר הוא הכתובת הנכונה ביותר עבורכם. אנו מתמחים במצבי רשלנות רפואית ונזקי גוף, ויודעים לתת ללקוחותינו את המענה המיטבי לצורך קבלת המגיע להם. אנו מתייחסים לכל תיק בכובד ראש ובתשומת לב מלאה, ומלווים באופן אישי את המטופלים בין כתלי בית המשפט ומחוצה לו, במטרה למצות את זכויותיהם עד תום.