Search
Close this search box.

עורך דין נזיקין

תביעות נזיקין הן תביעות משפטיות המוגשות ע"י אדם שנגרם נזק לגופו או לחפצים שנמצאים ברשותו. תביעת נזקי גוף, היא תביעה המוגשת מטעמו של אדם אשר היה מעורב באירוע שהסב לו פגיעת גוף, בין אם בשל מעורבותו בתאונת דרכים, בין אם בעקבות תאונה שארעה לו במסגרת העבודה ובין אם בגין נפילה במדרכה שבורה ברחוב. בחלק מן המקרים, מדובר בפגיעות קלות ובעלות השפעה פחותה החולפת במהרה. במקרים אחרים, פגיעות הגוף הן חמורות ובעלות השלכה לשנים קדימה. תביעות מן הסוג הזה שייכות לתחום המשפט של דיני נזיקין, וחשוב מאוד להגיש אותן באמצעות עורך דין נזיקין מקצועי ומנוסה.

דוגמאות לנזקי גוף בגינם ניתן לתבוע באמצעות עורך דין נזיקין

על פי פקודת הנזיקין, התשכ"ח – 1968, כל אדם אשר חווה פגיעת גוף ומבקש לבחון אפשרות לקבלת פיצויים באמצעות עורך דין נזיקין או בלעדיו, יהיה רשאי להגיש תביעה משפטית כנגד הגורם שגרם לפגיעתו. תביעות בגין נזקי גוף מוגשות על ידי מי שחווה אירוע של פגיעה ממשית, ומבקש לעמוד על זכותו לקבלת פיצויים. המקרים הנפוצים לתביעת נזקי גוף:

  • פגיעות כתוצאה ממעורבות בתאונת דרכים (במקרים אלה התביעה מוגשת בדרך כלל מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 ובלבד שהרכב המעורב בתאונה היה מבוטח בביטוח חובה בר תוקף. במקרים בהם אין ביטוח בר תוקף, הנפגע רשאי לתבוע לפי פקודת הנזיקין)
  • מפגעים במדרכה אשר גרמו לאדם למעוד ולהיפצע ברחוב
  • פציעה בחדר הכושר בעקבות מתקנים בלתי בטיחותיים
  • מפגעים במגרשי ספורט הגורמים לפציעות חמורות
  • מפגעים ולקויות במתקנים בגני שעשועים הגורמים לפציעתם של ילדים
  • פציעות במסגרת העבודה– החלקה, נפילה, פציעה ממכונה ועוד
  • תאונות במסגרות חינוכיות לרבות במעון, גן ילדים, בית ספר וכו'
  • נזקי גוף עקב רשלנות רפואית

תביעות נזיקין: על מה אנו תובעים תשלום פיצויים?

תשלום פיצויים בגין נזקי גוף מתייחס לשלושה פרמטרים עיקריים:

  • סבלו של האדם בגין האירוע אותו חווה: לרוב, פיצוי על סבל מסתכם בעשרות אלפי שקלים, אך במקרים חמורים הוא עשוי להגיע עד למאות אלפי שקלים.
  • הפסדים שנגרמו לאדם בעקבות האירוע: ובכלל זה, אובדן ימי עבודה לפרק זמן מוגדר ואף אובדן כושר עבודה ופגיעה בכושר ההשתכרות ובלבד שנזקי הגוף גרמו לו לנכות.
  • פגיעה בזכויות סוציאליות כגון פגיעה בפנסיה עתידית והפסד זכויות נוספות.
  • הוצאות עבור עזרה: סכומים ששולמו ומשולמים עבור מטפלת ו/או שווי עזרת בני משפחה המטפלים בניזוק.
  • הוצאות: כלומר, הכסף שנדרש האדם שנפגע לשלם על מנת לטפל בעצמו, החל מהזמנת האמבולנס, דרך רכישת תרופות ועד לניתוחים.

משכך, הצלחה בתביעת נזקי גוף וקבלת פיצויים הם בעלי חשיבות מכרעת על מנת לשקם ככל הניתן את חיי הנפגע ולאפשר לו לעמוד בנזקים שנגרמו לו, וכל זאת מתוך הכלל המנחה בדיני הנזיקין, שהוא השבת המצב לקדמותו.

עורך דין נזיקין: את מי תובעים בתביעת נזקי גוף?

התביעה מוגשת כנגד הגורם המזיק ו/או חברת הביטוח שלו, במידה וישנה. למשל, במקרה של תאונת דרכים, תוגש תביעה כנגד הנהג הפוגע וחברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה. אם מדובר בתאונה שנגרמה במסגרת העבודה, כדוגמת החלקת עובד או פציעתו ממכונה, אזי התביעה תוגש כנגד המעסיק והביטוח הלאומי, ובמקרה זה כדאי להיעזר בשירותי עורך דין ביטוח לאומי. במקרה של אדם שנפל ברחוב בעקבות שבר בדרכה, תוגש תביעה כנגד הרשות המוניציפלית האחראית על תקינות המדרכות בתחום שיפוטה. עורך דין דיני נזיקין ידע לומר לכם את מי בדיוק אתם יכולים לתבוע והאם הדבר כדאי לכם.

עורך דין נזיקין יסייע לכם להצליח בתביעה

חשוב לזכור, הגורמים הנתבעים בתביעות נזקי גוף, אינם ששים לשלם פיצויים, ותמיד יחתרו להסיר מעצמם אחריות בדרכים שונות. הדבר נכון על אחת כמה וכמה כשמדובר בתביעה של מספר גורמים יחד, המשלבים כוחות על מנת לדחות את התביעה, ואכן, מרבית התביעות המוגשות על ידי אזרחים שלא מסתייעים בשירותיו של עורך דין נזיקין, נדחות מסיבות שונות שלא תמיד מגובות בחוק. עורך דין נזיקין וביטוח, המכיר היטב את רזי החוק ואת זכויותיו של האזרח בדיני נזקי גוף, לא יאפשר לגופים הנתבעים להתחמק מתשלום הפיצויים.

כיצד עו"ד נזיקין יוכל לסייע לכם?

אדם שנפגע פיזית או נפשית במהלך עבודתו, בתאונת דרכים, תוך כדי טיול עם הכלב על המדרכה או בגינת הכלבים, עשוי להיות זכאי לקבלת כספי פיצויים מגורמים שונים. על כל זאת ועוד, בהתאם לדרגת חומרת הפגיעה, ישנן זכויות נוספות אליהן יש להיות מודעים, כגון קבלת קצבת נכות כללית, אובדן כושר עבודה, עזרה סיעודית, תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה, פנסיית נכות ועוד.  על מנת לקבל את אותם פיצויים וזכויות, יש לפנות אל עו"ד נזיקין ותביעות ביטוח מייד לאחר הטיפול הרפואי הראשוני שמקבלים בעקבות האירוע. עורך דין נזיקין יוכל לסייע לכם באופן הבא:

  • את מי לתבוע? עורך דין לתביעות נזיקין יעזור לכם להחליט באופן מושכל אילו גורמים לתבוע על מנת לקבל את הפיצוי הגבוה ביותר ובאופן הממצה את מלוא זכויותיכם מהגורמים והגופים הרלוונטיים ובכלל זה המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח המבטחות אתכם בפוליסות שונות כגון ביטוח סיעודי ואובדן כושר עבודה ובמקרים מתאימים – קרן פנסיה. עורך הדין בודק את כל האפשרויות, ומתווה את האסטרטגיה הטובה ביותר לקבלת מקסימום פיצויים במינימום זמן.
  • כמה תקבלו? עורך דין נזיקין יכול להעריך באופן ריאלי מה יהיה גובה הפיצויים שתקבלו דרך אפיקי התביעה השונים (הביטוח הלאומי, חברת ביטוח פרטית, תביעת נזיקין פרטית נגד המעסיק וכו').
  • איתור מסמכים: כפי שיסביר לכם כל עורך דין לענייני נזיקין, יש צורך להוכיח קשר נסיבתי בין מקרה הפגיעה לבין התוצאה (הפגיעה עצמה). לשם כך, יש לקבל סיוע מקצועי של עורך דין נזיקין, שיסייע לכם באיתור המסמכים הנדרשים הכוללים תצהירים, איסוף עדויות, מסמכים רפואיים, קבלות על טיפולים רפואיים ו/או נפשיים שקיבלתם, מסמכי חקירה מהמשטרה ועוד.
  • הגשת התביעה: הפנייה אל עורך דין תביעות ביטוח מומלצת ביותר גם לצרכי הגשת מסמכי התביעה עצמה. באופן זה יאורגנו כל המסמכים ולא יחסר דבר, כך שהגורם הנתבע לא יוכל להתנער מכם בטענה של חוסר מסמכים ובזבוז זמן משווע.

פנייה אל חברות ביטוח, הביטוח הלאומי ומעסיקים בהגשת התביעה בליווי מכתב של עו"ד נזקי גוף ונפש, מגדילה את הסיכויים לקבלתה עוד בשלבים המוקדמים ביותר שלה.

נפצעתי בגופי – מה עלי לעשות כדי לתבוע?

תיעוד האירוע

תיעוד האירוע בשלביו המוקדמים נחשב חיוני להצלחה בתביעה ולהוכחת הקשר הנסיבתי. יש לצלם, לתעד ולכתוב את פרטי המעורבים ולאסוף כל ראייה בשטח.

פניה לרופא/בית חולים

חשוב לציין בפני הרופא המטפל את השתלשלות האירוע, ולהקפיד לדווח בזמן אמת על תחושותיכם הפיזיות שנגרמו בשל האירוע אותו חוויתם. כל מה שתאמרו ייכתב על ידי הרופא, וישמש אתכם בהמשך להגשת התביעה. יש לשמור מסמכים, הפניות ומרשמים לתרופות, ולעמוד על כך שאופן התרחשות התאונה יתועד בתיעוד הרפואי, בדגש על מסמכים רפואיים שנערכו בסמוך לתאונה.

פניה אל עורך דין נזיקין מומלץ

אל עורך דין נזיקין מומלץ לפנות עוד בשלבים הראשונים, אם כי ידוע שהדבר אינו תמיד אפשרי. עורך דין נזקי גוף ינחה אתכם כיצד לפעול ומה לתעד, מתוך ידיעה שכל פרט חשוב להצלחה בתביעה, כל מסמך וצילום יכול לשמש כראיה, ובעיקר, ימליץ לכם מה לא לעשות, וזאת במטרה להימנע מצעדים העלולים להקשות על התביעה.

שכר טרחה עורך דין נזיקין: מה חשוב לדעת?

תביעות נזיקין נחשבות למורכבות ביותר, כאלה שלעיתים כוללות התמודדות מול מספר גופים בו זמנית, כגון מקומות העבודה, הרשות המוניציפלית, חברות ביטוח פרטיות, קרנות פנסיה והביטוח הלאומי.  תביעות אלו נחשבות לאף יותר מורכבות, כאשר מדובר בסדרה של תביעות שמחייבות גם התערבות של עורך דין רשלנות רפואית או עורך דין תביעות סיעוד. בהתאם לזאת, בכל הקשור לנושא שכר טרחה עורך דין נזיקין גובה סכום שונה לגמרי מכל לקוח, וזה אמור לשקף את כל אותן עשרות או מאות שעות עבודה המושקעות בתביעה וזאת לצד סכומי הפיצויים המדוברים.

בפועל, שכר הטרחה של עורך דין נזיקין יכול להיקבע על פי האפשרויות הבאות, או שילוב שלהן:

  • אחוזים: בשיטה זו הלקוח אינו משלם דבר לעורך הדין ,אלא אחוז מסוים מסך כל הפיצויים שנפסקו לגביו, אם נפסקו. שכר טרחה באחוזים נקבע בהתאם לסוג התביעה – עורך דין אובדן כושר עבודה גובה בין 15% לבין 20% מסך כל הפיצויים. במקרה של תאונות דרכים, תקרת שכר הטרחה הויא 13%, ועבור תביעות נזיקין אחרות, שכר הטרחה נע בין 17.5% לבין 25%.
  • שעות עבודה: בשיטה זו עורך הדין מפרט בפני הלקוח מהי העלות של שעת עבודה, וכמה שעות עבודה צפויות עבור כל הליך בתביעת הפיצויים.
  • סכום ידוע מראש: בשיטה זו עורך הדין גובה שכר גלובלי עבור כל התביעה, מתחילתה ועד סופה.

יש לציין כי עורך דין נזיקין חייב להחתים אתכם על הסכם שכר טרחה לפני תחילת העבודה, כאשר בחלק מהמקרים, שלב הייעוץ המקדים אינו כרוך בעלות כלשהי, וכך גם לגבי תביעות שבסופן לא התקבלו פיצויים.

הגשת תביעות נזיקין: עורך דין נזיקין תומר לינר

עורך דין נזיקין, המתמחה בתביעות נזקי גוף הוא הגורם המוסמך לייצגכם בתביעת נזקי גוף. כאמור, בשלב הראשון תהיה התנגדות מצד הגופים הנתבעים לתשלום פיצויים. לפיכך, ישנה חשיבות גבוהה לבחירת עורך דין נזיקין מיומן ומנוסה, שיילחם עבורכם בגורמים הרלוונטיים לרבות בחברות ביטוח, מוסדות רפואיים, רשויות מקומיות וכיו"ב, עד הוכחת מלוא הנזקים שנגרמו לכם והשלכותיהם, ובאמצעות כך להשיג עבורכם את הפיצוי המקסימלי. עורך דין נזקי רכוש אף פועל למען אנשים שאיבדו רכוש.

עורך דין נזיקין שמומלץ לכם להתקשר איתו הוא עו"ד תומר לינר, שמאחוריו אינספור תביעות נזיקין בהן השיג את מקסימום הפיצויים בתוך זמן קצר.

אנו מזמינים אתכם לפנות למשרדו של עורך דין תומר לינר לפגישת התייעצות ללא התחייבות, בה תקבלו מידע חשוב נוסף הקשור לתביעת הנזיקין שברצונכם להגיש.

מהי תביעת נזיקין?

"תביעת נזיקין היא תביעה משפטית המוגשות ע"י אדם שנגרם לו נזק גוף או רכוש. בדרך כלל התביעה מוגשת נגד הגורם שגרם לנזק בשל מעשה או מחדל רשלני. במקרה בו מדובר על נזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונת דרכים (כדוגמת פגיעת רכב בהולך רגל אשר גרמה לנכות), אין צורך בהוכחת אשם, די בכך שהרכב המעורב בתאונה בוטח בביטוח חובה בר תוקף והתאונה מוגדרת כתאונת דרכים לפי החוק. במקרה בו בוצע מעשה לא סביר מצד גוף מוסדי או כל אדם אחר, שהחוק מאפשר לקבל בגינו פיצוי – תוגש תביעת נזיקין. כאשר נגרם נזק למטופל במסגרת טיפול רפואי, תוגש תביעת נזיקין בגין רשלנות רפואית, במסגרתה יוכח כי הנזק נגרם עקב טיפול רפואי לא סביר.
התביעה כוללת את הנזק שנגרם ואת השלכותיו לעתיד: אובדן כושר עבודה, אובדן שכר, עוגמת-נפש, הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעה, עזרת הזולת וכדומה. מטרת פיצוי הנתבע היא להשיב את הניזוק למצבו לפני התאונה, עד כמה שניתן".

מהן אפשרויות התביעה שעומדות בפני הניזוק?

"בפני הניזוק עומדות שלוש אפשרויות להגשת תביעת נזיקין: תביעה כנגד חברת הביטוח של המזיק, תביעה כנגד הביטוח הלאומי ותביעה כנגד פוליסת הביטוח של הניזוק, למשל במסגרת פוליסת אובדן כושר עבודה או פוליסת נכות מתאונה.
לרוב, המזיק יהיה גוף מוסדי, או המעסיק במקום העבודה. במקרה זה, תוגש התביעה נגד חברת הביטוח בה מבוטח המזיק, ובמקביל, עפ"י החוק, יש למצות את הזכויות המגיעות לניזוק בגין מצבו הרפואי גם מהביטוח הלאומי. לדוגמה, במקרה בו מדובר על תאונת עבודה.
אפשרות נוספת העומדת לזכות הניזוק היא לתבוע את הכיסויים הרלוונטיים מהביטוח הפרטי שלו, כמו למשל כיסוי לאובדן כושר עבודה. במקרה זה, התשלום לא ינוכה מסכום הפיצויים בתביעות האחרונות, ולכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בדיני נזיקין ודיני ביטוח. עורכי הדין במשרדנו הם בעלי ותק וניסיון רב במתן ייעוץ משפטי וייצוג נפגעים בערכאות השונות כנגד חברות הביטוח, הרשויות הציבוריות והמוסד לביטוח לאומי, ואנו נשמח לסייע לכם ולהמליץ לכם למצות את זכויותיכם.

למה צריך עורך דין נזיקין?

תביעות נזיקין נועדו לאפשר לכל מי שנגרם לו נזק לקבל פיצויים בעקבות עוגמות הנפש ו/או כאב וסבל שנגרמו, המגבלה שנוצרה (שיכולה להיות זמנית או קבועה), וההוצאות השונות הכוללות הוצאות רפואיות וסיעודיות, וכן הוצאות משפטיות. על מנת לשפר את הסיכויים לקבלת הפיצויים, חשוב מאוד להגיש את התביעה באמצעות עורך דין המתמחה בתחום הנזיקין. עורך דין נזיקין עוזר בהגשת התביעה ובהתנהלות מול גורמים שונים העוסקים בנושא (המעסיק, חברות הביטוח, הביטוח הלאומי ועוד), שאינם ששים לאשר את קבלת הפיצויים ומערימים קשיים רבים על התובעים. ללא עורך דין, הסיכוי לזכות בתביעה קטן יותר, ולרוב ישנה סחבת עצומה המתבטאת בזמן, ויכולה להיות קריטית ככל שהפגיעה חמורה ומגבילה יותר.

באילו מקרים עו"ד נזיקין יכול לעזור לכם?

עורך דין נזיקין יכול לעזור לכם לזכות בפיצויים במקרה ונפגעתם באחד או יותר ממגוון רחב של סוגי פגיעות, ובהתאם למידת החומרה שלהם. הפגיעות הנפוצות בגינן מגישים תביעות נזיקין כוללות תאונות עבודה, תאונות דרכים, תאונות שהתרחשו ברחוב, תאונות במתקני וחדרי כושר, פגיעות בגני שעשועים ועוד. גם רשלנות רפואית שבגללה נגרם נזק כלשהו למטופל, מהווה עילה להגשת תביעת נזיקין נגד הגורם שהתרשל או חברת הביטוח המבטחת אותו. בנוסף, חשוב מאוד לדעת, כי מאחר שכל אזרח במדינת ישראל מבוטח במסגרת הביטוח הלאומי, זהו הגורם הראשון שבדרך כלל ניתן לתבוע בגין כל פגיעה שהיא. מעבר לפיצויים כספיים, עו"ד נזיקין יכול לעזור לכם להשיג את כל הזכויות המגיעות לכם בגין הפגיעה, לרבות עזרה סיעודית, הקלות במיסוי, תו נכה ועוד.

מדוע חשוב לפנות אל עורך דין נזיקין?

עורך דין נזיקין יכול לעשות הרבה מאוד סדר, ולתכנן עבורכם את אסטרטגיית התביעה באופן מושכל. עורך דין מקצועי מתחום דיני הנזיקין יודע את מי אפשר לתבוע וגם איזה מהגופים כדאי לתבוע בכל מקרה ספציפי, היכן התהליך יהיה קצר יותר, האם כדאי לשלב גם תביעה פרטית, למשל, כנגד רופא או מעסיק. בנוסף, עו"ד נזיקין מנוסה גם יכול לנבא מראש מהם אחוזי ההצלחה של התביעה, וכמו כן, כמה פיצויים תקבלו בסופו של דבר, כך שלא תצעדו אל הלא נודע. בשורה התחתונה, רק פעולות מושכלות, מחושבות ומקצועיות, יובילו למקסימום התוצאה במקרה של תביעות נזיקין, ובדיוק בגלל זה אתם זקוקים לליווי של עו"ד צמוד.

כיצד פועל עורך דין נזיקין?

כל עורך דין נזיקין יודע שיש צורך בהוכחת קשר נסיבתי בין המקרה בו נגרם הנזק, לבין מידת הנזק בפועל, ועל כן הוא מנחה את התובעים אילו מסמכים יש להשיג (תצהירים, דוחות משטרה וכדומה), ואילו חוות דעת רפואיות נדרשות. לאחר קביעת אסטרטגיית התביעה, עורך הדין מגיש עם או בשם לקוחותיו את המסמכים השונים, בדרך כלל בצירוף מכתב מטעמו, וזה מאותת לגורמים השונים על רצינות התביעה. עורך הדין גם מכין את הלקוחות לקראת הוועדות הרפואיות, אם מתקיימות, ואף מייצג אותם בהן. מעבר לכך, במידה והתביעה נתקלה בסירוב או שהתוצאה אינה משביעת רצון, ניתן בסיוע משפטי של עורך הדין גם לערער על ההחלטה, ואף להעביר את המחלוקת לערכאות משפטיות גבוהות יותר.

כיצד בוחרים עו"ד נזיקין?

חשוב להבין, כי התקשרות עם עורך דין נזיקין מספיק מקצועי ומנוסה יכולה לעשות את כל ההבדל בין קבלת הזכויות המגיעות לכם וסכום פיצויים גבוה, לבין סכומים נמוכים בהרבה, אם בכלל תשיגו משהו ולא תקבלו תשובה שלילית לתביעתכם. לכן, חשוב מאוד לבחור עורך דין המתמחה בדיני נזיקין ובהגשת תביעות בתחום. הניסיון והמקצועיות של עורך הדין יעזרו לו להחליט האם בכלל כדאי לכם להגיש את התביעה וכנגד איזה גוף, מהם הסיכויים שהתביעה תתקבל, ומהו סכום הפיצויים שכדאי לכם לדרוש. בנוסף, כשבוחרים עו"ד נזיקין, חשוב לוודא כי שכר הטרחה שהוא גובה משולם בסוף התיק ורק במקרה של הצלחה, ובאחוזים מסך כל הפיצויים, שבדרך כלל נעים בתביעות נזיקין, שבד"כ נעים בין 17.5% לבין 25%.

מה מאפיין את הטיפול שלך בתיקי נזיקין?

"אני מתמחה בטיפול בתיקי נזיקין מורכבים ומסובכים הודות להיכרותי הגדולה עם נבכי החוק והפסיקה. כמו כן, אני עומד בקשר הדוק עם מומחים רפואיים בכירים, ועבודתי מתאפיינת ביצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה. כך למשל, היה מקרה בו עצמאי שעבד כקבלן משנה נפל מקומה שלישית ונפגע באורח קשה. עקב העובדה שאין לו מעסיק ישיר, אותו אדם התקשה למצוא את מי ניתן לתבוע. לאחר ביצוע בדיקה יסודית של המקרה, הפתרון שמצאתי הוא תביעת המעסיק עקב מהות ההכשרה שקיבל אותו אדם בחברה. ראוי להוסיף, כי היכרותי עם פועלן של חברות הביטוח מבפנים, מאפשרת לי לבנות תיק חזק שיעמוד בפני ההגנה, ומסייעת לתובע תביעת נזיקין למצות את מלוא זכויותיו."

יעניין אותך גם: