חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עורך דין תאונות דרכים

הפיצויים יגדלו עם עורך דין תאונות דרכים מנוסה!

על פי החוק, כל אדם בעל רישיון נהיגה שמחזיק רכב בישראל, מחויב לבטח את רכבו בביטוח. מטרת הביטוח היא לכסות נזקים גופניים שחלילה עלולים לקרות במסגרת תאונת דרכים לנהג, לנוסעים הנוספים ברכב או לעוברי אורח שנפגעו על ידי הרכב. במקרה של תאונת דרכים, בין אם אתה היית הנהג הפוגע או הנהג הנפגע, חשוב מאוד להיעזר בשירותי עורך דין תאונות דרכים מומלץ ומנוסה, שינחה אותך ויסביר לך בדיוק כיצד עליך להתנהל מול חברת הביטוח ויתר הגורמים הרלוונטיים לתאונה.

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

בהתאם לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975, כל אדם שהיה מעורב בתאונת דרכים יכול לתבוע את חברת הביטוח אשר ביטחה את הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה, וזאת בגין הנזקים שנגרמו לו כדוגמת נכות, כאב וסבל, פגיעה בכושר העבודה, אובדן ימי עבודה ואובדן שכר וכך הלאה. על מנת לקבל את הפיצוי המירבי, המגיע לנפגע עקב תאונת דרכים, עליו לאסוף מסמכים, קבלות ותיעוד רפואי לאחר התאונה מקופת חולים ו/או בית חולים ולהגישם לחברה המבטחת. אגב, אם הרכב לא היה מבוטח או שהמדובר על תאונת פגע וברח יש לתבוע את "קרנית" – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, וגם אז ממש לא כדאי לעשות את זה באופן עצמאי, אלא להיעזר בשירותי עורך דין תאונות דרכים.

הקשיים שמערימות חברות הביטוח על הנפגעים והצורך בהתייעצות עם עורך דין תאונות דרכים

חברות הביטוח לא ממהרות לשלם לנפגעי תאונות דרכים את הפיצוי המגיע להם המשקף נכונה את שיעור הנזק שנגרם להם. אחת הסיבות לכך נעוצה בעובדה כי חברת הביטוח מניחה שרוב הניזוקים לא יודעים איך לעשות זאת ו/או לא באמת מודעים למלוא הזכויות המגיעות להם בגין תאונת דרכים. אלה שכן, קרוב לוודאי לא יקבלו פיצוי המשקף נכונה את נזקיהם ו/או ירימו ידיים במהלך הדרך, ויוותרו על ההליך

רכב לאחר תאונר- הנהג זקוק לעורך דין תאונות דרכים

המשפטי הארוך והמייגע. למרבה הצער, המציאות מלמדת שאנשים שפונים לבד לחברת הביטוח בדרישה לקבלת פיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו להם בעקבות תאונת דרכים, במקרה הטוב מקבלים פיצוי מינורי, אשר אינו משקף נכונה את שיעור הנזק שנגרם להם, ובמקרה הפחות טוב, נדחים ב"לך ושוב", ולבסוף מתייאשים. במקרים אלו, כדאי להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים.

עורך דין תאונות דרכים יסייע לך בהתנהלות מול חברת הביטוח

אדם שנפגע בגופו ו/או בנפשו עקב תאונת דרכים, אשר תובע את חברת הביטוח באמצעות עו"ד תאונות דרכים המתמחה בייצוג נפגעי תאונות, המכיר היטב את עקרונות הפיצוי ואת מלוא הזכויות המגיעות לנפגעי גוף, משנה את כללי המשחק.

על פי החוק, לא משנה אם אתה היית הצד הפוגע או הנפגע – אתה זכאי לפיצויים מצד חברת הביטוח שביטחה את הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה, ואשר אחראית לכסות את הנזקים שנגרמו לך ולהעניק סיוע כלכלי, משאבים ותמיכה להתאוששות מבחינה גופנית, נפשית ופיננסית. אין זה משנה באשמת מי אירעה התאונה. עורך דין תאונות דרכים נזקי גוף, שמתמחה בייצוג נפגעי גוף , יגיש תביעת נזיקין אזרחית נגד חברת הביטוח, ינהל עבורך משא ומתן מול המבטחת, ידאג לייצג אותך בדיונים בבית המשפט ככל שיהיו כאלו, ובמקרה הצורך אף ידרוש להקדים תשלום תכוף. כלומר, דרישה לתשלום הסכום שצפוי להיפסק בתביעה בעתיד, וזאת אם התאונה הובילה לכך שהמבוטח זקוק לכספי התביעה באופן מידי בעקבות השלכות התאונה. נציין שיש הגבלה על שכר הטרחה אותו עורך דין תאונות דרכים נזקי גוף רשאי לגבות מהמיוצג, וחשוב לוודא את הנושא טרם הגשת התביעה מול עורך הדין שמייצג אותך.

עורך דין תאונות דרכים ותאונות עבודה

שואלים עורך דין תאונות דרכים: ומה אם התאונה מתרחשת בדרך לעבודה?

תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה היא תאונת דרכים שהתרחשה בדרך אל העבודה, בחזרה ממנה או כחלק מביצוע העבודה. למשל, בזמן נסיעה בין פגישות והובלת משלוחים. עו"ד תאונות דרכים, או עורך דין תאונות עבודה מנוסה ומקצועי, יידע לבדוק האם תאונת הדרכים שעברת תיחשב גם כתאונת עבודה, שאז יש לתבוע את המוסד לביטוח לאומי וחברת הביטוח שביטחה את הרכב המעורב בתאונה בביטוח חובה, ועיתוי הגשתה.

תביעות תאונות דרכים – משרד עורך דין תאונות דרכים תומר לינר

כשמדובר במעורבות בתאונת דרכים, מרכיב הזמן הוא קריטי. מומלץ לפנות לעורך דין כמה שיותר מוקדם, במטרה שעורך הדין ינחה אותך איך להתנהל מול המשטרה, קופת חולים ו/או בית החולים, חברת הביטוח ויתר הגופים הרלוונטיים לעניין התאונה. עורך דין מנוסה ימנע ממך לעשות טעויות בהתנהלות מול חברת הביטוח ויסייע לך להגדיל את שווי הפיצויים – סכומים שיכולים להגיע במצטבר למאות אלפי שקלים ואף יותר. עו"ד תומר לינר , עורך דין תאונות דרכים, מתמחה בייצוג נפגעי תאונות דרכים, ובעל ניסיון רב שנים בייצוג לקוחות שסבלו מנזקי גוף קשים ומשמעותיים בגין תאונות דרכים, לרבות בגין מקרי מוות עקב תאונות דרכים. עורך דין תומר לינר סייע ומסייע למאות נפגעי גוף עקב תאונות דרכים, בכל הגילאים, להשיג את הפיצויים המגיעים להם על פי חוק, וכל זאת תוך עבודה מסורה, מהירה ומקצועית.

אם היית מעורב/ת בתאונת דרכים ואת/ה מתלבט/ת אם לתבוע את חברת הביטוח, כדאי להתייעץ איתי, עורך דין תאונות דרכים תומר לינר

שאלות נפוצות בתחום תאונות דרכים

איזה מסמכים נדרשים בשביל להגיש תביעה?

על פי חוק פיצוי נפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975, מי שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי בגין כל נזק גופני שנגרם לו מבלי שהוא צריך להוכיח את שאלת האחריות. בכדי להגדיל את הסיכוי לקבלת פיצוי משמעותי המשקף את שיעור הנזק, מומלץ להגיש את התביעה בסיוע של עורך דין המתמחה בנזיקין ובעל ניסיון בייצוג נפגעי תאונות דרכים. מעבר לכך שעו"ד המנוסה בייצוג נפגעי תאונת דרכים עשוי להגדיל את הסיכוי לקבלת פיצוי משמעותי, חברת הביטוח משתתפת בשכר הטרחה של עורך הדין, הן אם הפיצוי מתקבל לאחר ובעקבות שליחת דרישת פיצוי בכתב, והן אם הפיצוי מתקבל בעקבות הגשת התביעה לבית המשפט. על מנת להגיש תביעה לפיצויים בגין פגיעה מתאונת דרכים יש לאסוף את החומר הרפואי מיום התאונה, תעודת ביטוח חובה של הרכב שהיה מעורב בתאונה, ראיות לקרות אירוע התאונה כמו עדים וצילומים במידה ויש, הערכת שמאי לרכב, אישור משטרה וכדומה.

מה עושים אם נפגעתי בתאונת דרכים ונגרם לי נזק גוף, כיצד תובעים?

ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע. ככל שאין לנהג הפוגע אין ביטוח חובה / אינכם יודעים מיהו – ניתן לתבוע את קרנית – הקרן לנפגעי תאונת דרכים.

האם הולך רגל יכול לתבוע פיצוי גם אם הרכב לא נגע בו פיזית

כן. ישנם מקרים של נזקי גוף שהם לא כתוצאה ישירה ממגע עם הרכב – נזק גוף יכול להתרחש גם במקרים בהם הרכב לא נגע פיזית בהולך הרגל. למשל – רוכב אופניים נבהל מרכב שמגיע לכיוונו מבלי להט, מאבד שיווי משקל ונופל.

האם גם האשם בתאונה זכאי לפיצויים בגין נזקי גוף שנגרם?

כן. על פי חוק הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים, כל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצוי – גם הנהג האשם. יתרה מכך, גם אם התאונה התרחשה כתוצאה מרשלנות פושעת של הנהג, למשל כתוצאה מנהיגה תחת השפעה של אלכוהול או חציית רמזור באור אדום, גם אז יהא זכאי לקבלת פיצויים.

הרופא החמיר את הנזק שנגרם לי בעקבות תאונת דרכים. האם אוכל להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית?

לא. כלל ייחוד עילה הקבוע בסעיף 8 (א) לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, קובע כי מי שזכאי לפיצוי בגין תאונת דרכים על פי חוק זה, אינו רשאי להגיש תביעת נזיקין, לרבות תביעת רשלנות רפואית, נגד אדם או גוף שהחמיר את נזק שנגרם בגין תאונת דרכים.

מתי מתיישנת תביעה בגין תאונת דרכים?

הכלל הוא שתביעה בגין נזק גוף אשר נגרם עקב תאונת דרכים תתיישן בחלוף 7 שנים ממועד התאונה. במקרה של קטין מניין תקופת ההתיישנות יתחיל כאשר יגיע לגיל 18, קרי בהגיעו לגיל 25. בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במניין הזמן התקופה בה לא היה הנפגע מסוגל לדאוג לענייניו על רקע פגיעה קוגניטיבית או נפשית, ולא היה עליו אפוטרופוס.

נפגעתי בתאונת דרכים ופוניתי ע"י אמבולנס, האם אני נדרש לשלם עבור הפינוי?

לא. אם התאונה אירעה במסגרת העבודה אז הביטוח הלאומי ישלם, ואם לא במסגרת תאונה – חברת הביטוח/קופת החולים תשלם.

מאמרים נוספים בנושא תאונות דרכים

יעניין אותך גם: