Search
Close this search box.

כיצד לתבוע פיצויים בעקבות נזקי גוף?

תביעות נזקי גוף הן תביעות נזיקין המוגשות על ידי מי שהיה מעורב באירוע שהסב לו נזק פיזי ו/או נפשי.

בחלק מן המקרים מדובר בפגיעות קלות ובעלות השלכות פחותות, אך במקרים אחרים – פגיעות הגוף הן חמורות ובעלות השלכות לשנים קדימה – עד כדי נכות ו/או צורך בטיפול סיעודי. תביעות נזקי גוף שייכות לתחום המשפט של דיני נזיקין.

תביעות נזיקין בגינן ניתן לתבוע

על פי פקודת הנזיקין, כל אדם שחווה פגיעת גוף ומבקש לבחון אפשרות לקבלת פיצויים, רשאי להגיש תביעה משפטית כנגד הגורם לפגיעתה / האחראי למחדל שגרם לפגיעתו.

המקרים הנפוצים לתביעת נזקי גוף:

  • נזקי גוף שנגרם בחדר הכושר בעקבות מתקנים בלתי בטוחים
  • נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים
  • נזקי גוף ברחוב אשר גרמו לאדם למעוד ולהיפצע
  • נזקי גוף כתוצאה מתאונת עבודה – במפעל או מחוצה לו, וכן כתוצאה מתנאי עבודה לא סבירים.
  • נזקי גוף בעקבות אלימות משטרתית.
  • נזקי גוף במסגרת חינוכית לרבות בית ספר ובגן.
  • נזקי גוף בשל רשלנות רפואית.

נזקי גוף פיצויים – כיצד נקבע הרכב הפיצויים?

בעת הגשת תביעה לפיצויים בגין נזקי גוף, בית-המשפט נדרש להתייחס ל-3 פרמטרים עיקריים על מנת לחשב את גובה הפיצויים:

  • סבלו של התובע בגין האירוע אותו חווה – לרוב, פיצוי על סבל המסתכם בעשרות אלפי שקלים ואף יותר.
  • הפסדים שנגרמו לתובע – הפסדים כספיים שנגמרו לתובע יכולים לנבוע כתוצאה מאובדן ימי עבודה וכן מתוך אובדן כושר עבודה זמני או קבוע, חלקי או מלא.
  • הוצאות – כתוצאה מהפגיעה נדרש התובע לממן טיפולים שונים: החל מהזמנת אמבולנס, דרך רכישת תרופות ועד לניתוחים וטיפולים אחרים.

הצלחה בתביעת נזקי גוף משמעותה היא קבלת פיצויים כספיים אשר מאפשרים לתובע לשקם את חיו ולעמוד בהוצאות הכלכליות הכבדות שנסבו לו.

את מי תובעים בתביעת נזקי גוף?

תביעת נזקי גוף מוגשת כנגד הגורם לפגיעה ו/או חברת הביטוח שלו, במידה והוא מבוטח.

במקרה של תאונת דרכים, ניתן להגיש תביעת נזקי גוף כנגד חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה. אם מדובר בתאונת עבודה, שהתרחשה במסגרת העבודה, אזי התביעה תוגש כנגד המעסיק והמוסד לביטוח לאומי. במקרה של אדם שנפל ברחוב כתוצאה ממדרכה שבורה וכיוצ"ב – התביעה תוגש כנגד הרשות המוניציפאלית שאחראית על תקינות המדרכות בתחום שיפוטה.

נזקי גוף – פיצויים – מומלץ לתבוע עם עורך דין

בין אם החלטתם לתבוע את הרשות המקומית, המוסד לביטוח לאומי, את המעסיק שלכם או את הנהג וחברת הביטוח שלו במקרה של נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים – זכרו כי הגורמים הנתבעים אינם ששים לשלם פיצויים ויחתרו להסיר מעצמם אחריות בדרכים שונות.

הדבר נכון ביתר שאת כשמדובר בתביעה של גוף גדול וחזק עם סוללת עורכי דין שכל תפקידם הוא להתנגד לתביעה בבית המשפט. ואכן, מרבית התביעות המוגשות על ידי אזרחים שלא מסתייעים בעורך דין – נגמרות בדחייה או לכל היותר בזכייה עם פיצויים נמוכים באופן משמעותי משיכלו להשיג אם היו מיוצגים על ידי עורך דין.

תביעות נזיקין – כל מה שצריך לעשות כדי להגיש תביעה בגין נזקי גוף

על מנת להגיש תביעת נזקי גוף, יש לדאוג לתיעוד של האירוע בשלבים מוקדמים ככל הניתן, וזאת על מנת להוכיח את הקשר הנסיבתי. יש לצלם, להקליט לתעד ולכתוב פרטי המעורבים וכן לאסוף ראיות מהשטח.

בהמשך, יש לגשת לקבלת טיפול רפואי בסמוך לקרות האירוע ולהקפיד לתאר בפני הרופא כיצד קרתה התאונה וכן את תחושותיכם הפיזיות.

זכרו כי כל מה שתאמרו ישמש בהמשך להגשת התביעה. שמרו מסמכים רפואיים כגון אבחנות, סיכומי אשפוז, מרשמים לתרופות ועוד. לבסוף, יש לפנות לעורך דין נזיקין על מנת שינחה אתכם כיצד לפעול להגשת התביעה. באם מתאפשר לכם, פנו לעורך דין עוד בשלב התרחשות האירוע, שכן שלב ראשוני זה הינו הקריטי ביותר.

תביעות נוספות רלוונטיות

בנוסף לתביעת נזיקין, ניתן להגיש תביעות שונות בהתאם למצב של הנפגע ובכך להגדיל את הסיכויים לקבלת פיצויים גדולים ומשמעותיים. למשל, ניתן לתבוע תביעת סיעוד במקרה של פגיעה פיזית שגרמה לתובע להפוך לחולה סיעודי, תביעת אובדן כושר עבודה, תביעת תאונת עבודה ועוד.

הגשת תביעות נזקי גוף – עו"ד תומר לינר

במשרדנו אנו מתמחים בתביעות נזקי גוף מסוגים שונים כנגד פרטים, חברות ביטוח ומוסדות. הבחירה בעורך דין נזיקין מיומן ומנוסה שילחם על מנת להוכיח את הנזקים שנגמרו לכם – היא משמעות לזכייה בתביעה ולקבלת הפיצויים.

אנו מזמינים אתכם למשרדנו לפגישת ייעוץ ללא עלות וללא מחויבות על מנת שנוכל להעריך את סיכויי ההצלחה בתביעה.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: