כל אזרח במדינת ישראל מבוטח בביטוח ממלכתי קולקטיבי הקרוי ביטוח לאומי. מידי חודש, דמי הביטוח הלאומי משולמים על ידי העובדים ועל ידי המעביד, כמעין פרמיה לפוליסת ביטוח ממלכתית חובה, הניתנת להפעלה במצבים המונעים מהאזרח המבוטח להשתכר ולהתקיים. מצבים אלו יכולים להיות למשל תאונה בזמן העבודה, מחלה קשה, קשיי תפקוד בעקבות מחלה ועוד. מאחר שמשאבי הביטוח הלאומי מוגבלים, תביעות רבות המוגשות לביטוח הלאומי אינן מאושרות, ולעיתים קרובות זה מתבצע באופן שרירותי וללא הצדקה. מסיבה זו, בין היתר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין ביטוח לאומי, ובמקרים המתאימים, להגיש תביעה באמצעות עורך דין המתמחה בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי . באילו סוגי תביעות הוא מתעסק? כיצד הוא יכול לסייע? מה במקרה של תביעת ביטוח לאומי משולבת? בכתבה זו נענה על שאלות אלו ועוד.
עורך דין ביטוח לאומי: באילו סוגי תביעות הוא מתעסק?
עורך דין לענייני ביטוח לאומי פועל לטובת לקוחותיו במטרה שיוכלו למצות את זכויותיהם. ישנם מצבים רבים היכולים לגרום לאדם לאבד לחלוטין או באופן חלקי את יכולת ההשתכרות שלו, והדרך להקטין את מידת הנזק ולאפשר איכות חיים ראויה היא גם באמצעות הגשת תביעה לביטוח הלאומי ו/או לביטוח הפרטי, ככל שאתם מיוצגים. בנוסף, גם מי שכבר הגיע לגיל הפרישה, עשוי להזדקק לשירותי הביטוח הלאומי במקרים בהם חלה הידרדרות במצבו הרפואי, ולכן גם עבורו כדאי יהיה להיעזר בשירותיו של עורך דין ביטוח לאומי.
המלצה על עורך דין ביטוח לאומי תוכל לעזור לכם לבחור איש מקצוע שייצכ אתכם בתביעות הבאות:
- נכות כללית: תושבי ישראל אשר הגיעו לגיל 18 וטרם הגיעו לגיל פרישה, הסובלים ממחלות המגבילות את כושר עבודתם, רשאים להגיש תביעת נכות כללית ולהיות זכאים לקצבת נכה. במקרים רבים, סיכויי ההצלחה של תביעת נכות כללית המוגשת בליווי עורך דין ביטוח לאומי, גדלים באופן משמעותי. עורך דין ביטוח לאומי המנוסה בייצוג מבוטחים בתביעת נכות כללית, יכול להוכיח כי כושר ההשתכרות של המבוטח פחת ב-50% ויותר, ולהוכיח כי נגרמה לו נכות בשיעור המזכה בקצבה – 60% ומעלה (או 40% כאשר ישנן מספר תביעות, וכל אחת מהן נקבעה על 25% ומעלה).
- תאונת עבודה: מי שנפגע תוך כדי העבודה, או תוך כדי נסיעה לעבודה או נסיעה מהעבודה לביתו, רשאי להגיש תביעה ולהיות זכאי לזכויות רבות, לרבות קצבאות בסכומים המתקרבים להכנסה שקדמה לתאונה. לזכויות אלה זכאי גם מי שנפגע בעקבות מחלת מקצוע ומיקרוטראומה. נפגעי תאונות עבודה ומחלות מקצוע עשויים להיות זכאים למענק או לקצבה למשך 3 חודשים.
- תביעת סיעוד: הידרדרות במצב הרפואי לאחר גיל הפרישה עשויה לגרום לכל אחד מאיתנו להזדקק לאדם נוסף בפעולות חיי היום יום. תביעת הסיעוד לביטוח לאומי היא למעשה בקשה לקבלת זכויות לסיעודיים כדוגמת מטפלת בשעות היום, אספקת אמצעי ספיגה וקצבה. בדיקת התובע נעשית לרוב בביתו או במוסד בו הוא שוהה, ורצוי שהוא יהיה מלווה בה על ידי עורך דין ביטוח לאומי שידאג לאינטרסים שלכם.
- תביעות נוספות: הביטוח הלאומי עשוי לסייע גם במקרים נוספים בהם המדינה מסייעת למי שעונה על הקריטריונים, הכוללים בין היתר זכויות רפואיות בגין מחלות קשות, תביעות נפגעי פעולות איבה, ילד נכה, תאונות אישיות ועוד. ראוי להדגיש כי בכל המקרים הללו מתעסק עורך דין ביטוח לאומי.
כיצד עורכי דין ביטוח לאומי יכולים לסייע?
למרות שניתן לתבוע את הביטוח הלאומי באופן עצמאי וללא עורך דין, הדבר אינו מומלץ. הסיבה לכך היא, שלביטוח הלאומי יש משאבים מוגבלים, ומשום כך תביעות רבות המוגשות אליו נדחות על הסף וגורמות לאזרחים רבים לפגיעה משמעותית באיכות החיים. לכן, על מנת למצות את הזכויות שלכם מול הביטוח הלאומי תוך מינימום התעסקות והקדשת זמן, ויחד עם זאת, להגדיל את סיכויי הצלחת התביעה שלכם, מומלץ להגיש תביעה באמצעות עורך דין המתמחה בביטוח לאומי, ובעל ניסיון רב בניהול תביעות מסוג זה. עורך דין המתמחה בתחום יסייע לכם בהכנת כל המסמכים הנדרשים, הכולל חוות דעת רפואיות התומכות בנכות שנגרמה לכם בעקבות התאונה, יכין אתכם לוועדה הרפואית ואף ייצגכם בה.
כמו כן, עורך דין ביטוח לאומי מקצועי ומנוסה ידע כיצד לתקוף את המקרה שלכם מזוויות מאוד סבוכות ומורכבות, ובאמצעות כך לשפר את סיכויי התביעה שלכם. לדוגמה, אם הנזק שנגרם לכם בתאונה הוחמר גם בגלל רשלנות רפואית, הוא ייצגכם גם במקרים של תביעת רשלנות רפואית ,ויוכיח כי מעבר לנזק המקורי שנגרם, הייתה התרשלות בטיפול הרפואי שקיבלתם עד כדי גרימת נזק רפואי או נפשי. מעבר לכך, חשוב לדעת, כי יש אפשרות לערער על החלטת הביטוח הלאומי. עורך דין ערעור ביטוח לאומי יוכל לסייע לכם במידה ואתם לא שבעי רצון מתוצאות התביעה, ויגדיל את סיכויי ההצלחה של הערעור שלכם. חשוב להבין, כי לביטוח הלאומי יש משאבים רבים, לרבות מחלקה משפטית מיומנת שתסייע לו לסתור כל טענה שלכם בבית המשפט. משום כך, מומלץ להיעזר בשירותיהם של עורכי דין המתמחים בביטוח הלאומי.
עורך דין לתביעות ביטוח לאומי: להערכת סיכויי התביעה
בכל מה שקשור לקבלת קצבאות, גמלה או דמי פגיעה מהביטוח הלאומי, אין ספק כי ידו של מוסד זה היא על העליונה, ולכן החשיבות של עורך דין ביטוח לאומי היא כל כך גדולה. הסיבה לכך היא, שבסופו של דבר המבוטח, קרי, התובע, הוא הנושא בנטל המאמצים להוכחת הזכות לסכום הכסף אותו הוא דורש מהביטוח הלאומי, וזה דבר קשה ומורכב. עורך דין לתביעות ביטוח לאומי מתמחה בהשגת הכספים המדוברים ובמיצוי הזכויות עבור הלקוחות שלו, ולכן כדאי מאוד להשתמש בשירותיו. כאמור, הדבר ישפר מאוד את סיכויי התביעה שלכם.
בנוסף לכך, חשוב מאוד להיות מודעים ליתרון משמעותי לא פחות של התקשרות עם משרד עורך דין ביטוח לאומי כבר בתחילת הדרך. תובע המשכיל להתקשר עם עורך דין ביטוח לאומי מקצועי ומנוסה, למעשה יודע מראש מהם הסיכויים שהתביעה שלו תאושר על ידי הביטוח הלאומי, כמה זמן יארך התהליך, ומה גובה הפיצוי הצפוי. התקשרות עם עורכי דין ביטוח לאומי חוסכת הרבה מאוד מפחי נפש, מונעת התעסקות בכפל ביטוחים ומגדילה את סיכויי ההצלחה.
עורך דין ביטוח לאומי נכות ועורכי דין בתביעות אחרות של הביטוח הלאומי אמנם לא יכולים להבטיח לכם 100 אחוזי הצלחה, אך ניסיונם יכול לסייע מאוד במיצוי זכויותיכם.
עורך דין ביטוח לאומי: מה עושים במקרה של תביעות משולבות?
מעבר לביטוח הממלכתי, כל אדם רשאי לבטח את עצמו בביטוחים פרטיים הכוללים פיצוי במקרה של אובדן כושר עבודה. הביטוחים המשלימים הללו כלולים בקרנות הפנסיה השונות וניתן לרכושם באופן פרטי כחלק מביטוח חיים או ביטוח מנהלים. תביעה אובדן כושר עבודה היא מקרה קלאסי בו ניתן להפעיל את שני הביטוחים (הפרטי והלאומי), במטרה לקבל מענק או קצבה עבור התקופה בה לא ניתן להשתכר כראוי, או בכלל. כדאי לדעת מראש כי במקרה של תאונת בזמן העבודה אשר הוכרה ככזו על ידי הביטוח הלאומי, הקצבאות המשולמות למבוטח מקוזזות מפנסיית הנכות המשולמת על ידי קרנות הפנסיה. עורך דין ביטוח לאומי מיומן עורך מחקר על כל התיק הביטוחי שלכם, וממליץ על המסלול הטוב, הקצר, הבטוח והמשתלם ביותר לקבלת המקסימום האפשרי, ובמקרים מתאימים מייצגכם בתביעת נזיקין נגד הגוף שגרם ברשלנות לתאונה, לרבות המעביד.
במה עוד מתעסקים עורכי דין ביטוח לאומי?
כאשר פונים אל עורך דין ביטוח לאומי, נעזרים למעשה ביישות מקצועית המכירה את חוקי ונהלי הביטוח הלאומי על בוריים, וככזו, היא יכולה לסייע בשלל תחומי האחריות של הביטוח הלאומי, לרבות נכות כללית, תאונת עבודה, דמי תאונה ועוד. לכן, במקרים אלו כדאי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום. על כל זאת ועוד, ישנם עורכי דין ביטוח לאומי שהתמקצעו גם בתביעות ביטוח אל מול כל הגורמים הנוספים המבטחים במשק (חברות ביטוח), וכמו כן, בתביעות של גוף ונפש אל מול גופים פרטיים אחרים (כדוגמת מעסיקים).
אז כאשר אתם מחפשים לעצמכם עורך דין ביטוח לאומי, במיוחד אם מדובר בתביעה משולבת, וודאו מראש אם עורך הדין בעל התמחות אחרת המתאימה לתביעה שלכם. בשורה התחתונה, כל עוד תקפידו לבחור בעורך דין מקצועי ומנוסה, תוכלו לקבל את מקסימום התוצאות במינימום הזמן ובסבירות גבוהה.
שכר טרחה עורך דין ביטוח לאומי: מה חשוב לדעת?
מאז שנת 2015 מוחלות הגבלות על היבטים שונים של שכר טרחה עורך דין ביטוח לאומי. הגבלות אלו מעוגנות בחוק ומכילות את הסעיפים הבאים (תיקון מספר 161 לחוק הביטוח הלאומי):
- דמי פתיחת תיק: עורכי דין ביטוח לאומי רשאים לגבות מלקוחותיהם דמי פתיחת תיק ללא קשר להצלחת או כישלון התביעה. סכום זה עומד על 814 שקלים נכון להיום. במידה והתביעה מצליחה, יש לקזז את דמי פתיחת התיק מהסכום הכללי. משרד עו"ד תומר לינר אינו נוהג לגבות דמי פתיחת תיק.
- גובה שכר הטרחה: אחת השאלות השכיחות ביותר הנשאלות על ידי תובעים היא, כמה אחוזים לוקח עורך דין ביטוח לאומי? התשובה לשאלה זו אינה קבועה, כיוון שהחוק קובע אחוז מקסימלי שיכול לגבות עורך הדין בהתאם לסוג התביעה ואופן הייצוג. הכללים קבועים בחוק המוסד לביטוח לאומי ומחייבים את הלקוח ואת עורך הדין במידה שווה.
- מועד התשלום: עורך דין ביטוח לאומי אינו רשאי לגבות את אחוזי שכר טרחתו עוד לפני שאישר הביטוח הלאומי את התביעה והענקת הגמלה המדוברת. בנוסף, את הסכומים מעביר הלקוח לעורך הדין עבור תקופה מקסימלית של 60 חודשים, ולא יותר מכך, גם אם הגמלה ממשיכה להתקיים לאחר פרק זמן זה.
ישנן גם הגבלות נוספות על גביית שכר הטרחה על ידי עורכי דין ביטוח לאומי, ובמטרה להימנע מעימותים משפטיים לא רצויים, כדאי מאוד להתקשר עם איש מקצוע אמין והגון הפועל בשקיפות מלאה מול הלקוחות.
כיצד עורך דין לענייני ביטוח לאומי מכין לוועדה הרפואית?
לא ניתן לקבל קצבת נכות ללא הגשת תביעת נכות כללית לביטוח הלאומי וקביעת אחוזי הנכות. בוועדה הרפואית נוכח רופא אחד או יותר, ובמהלכה התובע עונה על שאלות שונות, ונבדקים המסמכים וחוות הדעת הרפואיות. הוועדה מתומללת ונשמרת בארכיב הביטוח הלאומי. על מנת להצליח בוועדה הרפואית, חשוב מאוד להגיע אליה מוכנים מראש, ולעשות זאת בליווי צמוד של עורך דין לענייני ביטוח לאומי המתמחה בתביעות נכות כללית, שהוא למעשה עורך דין נכות ביטוח לאומי.
עורך דין ביטוח לאומי נכות כללית יעזור לתובע להשיג את כל המסמכים וחוות הדעת הנדרשות להוכחת הנכות, ויסביר לו מה להגיד (ומה לא) במהלך הוועדה הרפואית. בנוסף, עורך דין ביטוח לאומי יכול לייצג את התובע במהלך הוועדה הרפואית, ובמידה והוא לא מייצג, הוא יצייד את התובע במכתב מטעמו, המבהיר את המצב שלו ואת רמת הנכות המתאימה לפי ספר הביטוח הלאומי. פעולה זו מבוצעת גם עבור תביעות אחרות, ולמעשה מגדילה את הסיכוי להצלחה.
יש לציין, כי במידה ותוצאות הוועדה הרפואית אינן משביעות רצון, עורכי דין ביטוח לאומי גם דואגים להגיש ערר מנומק משפטית לוועדה לעררים, ובמידת הצורך, ממשיכים את התביעה בבית הדין לעבודה.
המלצה על עורך דין ביטוח לאומי: עם מי כדאי להתקשר?
לא כל עורך דין בקיא בדיני הביטוח הלאומי ובהתנהלות הנכונה מול הנפשות הפועלות במוסד זה. לכן, עליכם לפנות אך ורק אל עורך דין ביטוח לאומי המתמחה בכך. עורך דין שכזה יהיה בקיא לא רק בחוקי הביטוח הלאומי אלא גם בדיני נזיקין, תביעות אזרחיות וכמו כן, בעולם הרפואה. המלצה על עורך דין ביטוח לאומי תהיה רלוונטית מאוד אם מדובר באדם בעל ניסיון בהתנהלות מול וועדות רפואיות. כמו כן, חשובים גם ידע והיכרות עם רופאים מומחים שיכולים לסייע בכתיבת חוות דעת. צרו קשר עם תומר לינר ותגלו שיש מי שיילחם על הזכויות שלכם.