חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רשלנות רפואית התקף לב

אוטם שריר הלב, שמוכר גם בשם השכיח התקף לב, הוא אחד המצבים הרפואיים הדחופים ומסכני החיים השכיחים ביותר בעולם כיום. מצב זה, שיכול להיות חריף ואקוטי מאוד אך גם יכול להיות "שקט" יותר, צריך להיות מאובחן ומטופל במהירות. טיפול מהיר עשוי להקטין את שיעור הנזק הלבבי ואף למנוע מוות.ברור, אם כן, מדוע במצבי רשלנות רפואית התקף לב יכול להיות מצב מורכב מאוד שאף גורם למותו של מטופל – וחשוב לדעת כיצד להגיב למצבי רשלנות רפואית כאלה.

מהו התקף לב?

התקף לב הוא מצב רפואי בו נוצרת חסימה בעורקים הכליליים. הואיל ותפקידם של העורקים הכליליים היא הזנת שריר הלב, חסימה שלהם עלולה לגרום לפגיעה בשריר הלב. מכאן מגיע גם שמו הרפואי של התקף הלב – אוטם שריר הלב, או Myocardial Infraction. כאמור, מדובר במצב חירום רפואי שכיח מאוד, שהסימפטומים השכיחים שלו כוללים הזעה, כאבים ונימול בבית החזה ובפלג הגוף השמאלי, שינויים במצב ההכרה, ובמידה והמצב לא מטופל באופן מיידי יתכן שגם מוות. משום כך, ברור מדוע חשוב ביותר לאבחן את התקף הלב בזמן ולקבל טיפול רפואי מתאים ומהיר. מצבים של התקף לב, בהם האבחון והטיפול לקו בחסר, יכולים להיחשב רשלנות רפואית התקף לב.

אבחון התקף לב

האבחון של התקף לב מתבסס על 3 פרמטרים עיקריים – תסמינים קליניים, בדיקת אק"ג ובדיקת דם להערכת עליה באנזימיים משריר הלב העשויים להעיד על אוטם בשריר הלב. המבחן הקליני הוא ככל הנראה החשוב ביותר – כל רופא סביר חייב להכיר את הסימפטומים השכיחים של התקף לב, ובהתאם לכך עליו להפנות לבדיקה נוספת לאימות האבחנה ולטפל בהתאם. הדבר נכון פי כמה לרופאים שמטפלים בהתקפי לב באופן שכיח – קרדיולוגים, רופאי חירום (מיון), פנימאים, אנשי רפואת חירום לרבות פרמדיקיים ולעיתים קרובות גם רופאי משפחה.

כל מטופל עם חשד להתקף לב חייב גם לעבור בדיקת אק"ג למיפוי חשמלי של פעולת שריר הלב, בכדי לחפש סימנים חשמליים מתאימים (עליות ST). אם אין כאלה, עדיין צריך לשלול התקף לב באמצעות בדיקת דם הכוללת את האנזים טרופונין, שעולה באופן משמעותי כאשר ישנה פגיעה בשריר הלב.

רשלנות רפואית התקף לב – אבחון שגוי

אבחון שגוי של אוטם בשריר הלב הוא הדוגמה השכיחה ביותר למצבי רשלנות רפואית התקף לב. ישנם התקפי לב שאינם בעלי תצוגה "קלאסית" של התקף לב, במיוחד בנשים, אך גם במטופלים צעירים בלי קשר למין. אבחון שגוי, והעדר הפניה לבדיקות מעבדה או אק"ג, עלולים להוביל לפספוס של התקף הלב ולסכנת חיים מיידית למטופל.

טיפול רשלני בהתקף לב

הטיפול השכיח והנכון ביותר בהתקף לב הוא באמצעות צנתור. בהינתן סימפטומים המחייבים העלאת חשד להתקף לב, כבר באמבולנס, יתכן שהמטופל יקבל מדללי דם, שתפקידם להקל על מעבר הדם מעבר לעורקים החסומים. עם זאת, הדרך היחידה לטפל באופן דפניטיבי בהתקף הלב היא עם צנתור שיפתח את אותה הסתימה. על אף שמדובר בבדיקה שנחשבת בטוחה מאוד, בצנתור יכולות להתרחש טעויות ובחלק מהמקרים יתכן שמדובר ברשלנות רפואית. טיפול תרופתי שגוי יכול להיות רשלני גם כן, בין אם לפני הצנתור ובין אם אחריו. אם ישנה פגיעה בלב, או בכל איבר חיוני אחר בשל ביצוע רשלני של הצנתור – יכולים להיגרם נזקים משמעותיים בלתי הפיכים למטופל.

רשלנות רפואית בטיפול בגורמי סיכון להתקף לב

אירוע של התקף לב אינו גזירת גורל. טיפול בגורמי סיכון לאירועים קרדיווסקולריים כגון התקף לב וגם אירוע מוחי, עשוי למנוע אירועים אלה. גורמי הסיכון כוללים לחץ דם גבוה, טרשת עורקים, סכרת לא מאוזנת, כולסטרול, השמנת יתר, תזונה ואורח חיים, וכמובן עישון. ישנם מחקרים גדולים המלמדים כי טיפול בגורמי הסיכון ובעיקר – כולסטרול גבוה, סוכרת, יתר לחץ דם, השמנה ועישון, עשוי להקטין משמעותית את הסיכון להתקף לב ואירוע מוחי.

על כן, אי טיפול בגורמי הסיכון הקשורים לרופא המטפל ובכלל זה טיפול ביתר לחץ דם וסוכרת וכן יידוע המטופל על החשיבות שבהפסקת עישון ושמירה על אורח חיים בריא, עשוי להיחשב לרשלנות רפואית.

לאחר אירוע רשלנות רפואית התקפ לב, נדרש יעוץ משפטי עם מומחיות בתחום

רשלנות רפואית התקף לב היא אירוע קשה, שיכול בסופו של דבר גם להסתיים במות המטופל. בין אם אתם נפגעתם מאירוע כזה באופן אישי, ובין אם מדובר באדם קרוב אליכם – עליכם להיעזר ולהיוועץ בעורך דין מהשורה הראשונה עם התמחות יתרה בתביעות גוף ורשלנות רפואית. עו"ד רלוונטי, בהקשר זה, יכול להיות השקעה חשובה ביותר עבורכם שתוביל למיצוי זכויותיכם ולקבלת הפיצויים שמגיעים לכם.

 

דסקריפשן רשלנות רפואית התקף לב היא פעולה רשלנית באבחון או בטיפול בהתקף לב, שמובילה לנזק רפואי אצל המטופל ויכולה אף לגרום למותו. במצבים כאלה, חשוב לקבל יעוץ משפטי מתאים

 

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: