Search
Close this search box.

לידה הסתבכה? הילד נולד עם בעיית בריאות? המדריך המלא

לידה הסתבכה? הילד נולד עם בעיית בריאות? המדריך להגשת תביעת רשלנות רפואית בלידה

רשלנות רפואית בלידה לא חייבת להיות פגיעה רפואית באם, אלא גם כזו שנגרמת ליילוד. לא מעטים הם המקרים שהיילוד יכול היה להיוולד כשהוא בריא ושלם, בחסדי שמיים, אולם בשל רשלנות הצוות הרפואי הופכת השמחה ליגון. כך קורה גם כאשר מצוקת היילוד אינה מאובחנת או מטופלת באיחור.

בכתב התביעה שהוגש לאחרונה לבית המשפט השלום בכפר סבא מפרט עו"ד תומר לינר כי "הנתבעת התרשלה רשלנות חמורה בניהול מהלך הלידה, באיתור ה"נורות האדומות" שדלקו במהלך הלידה עוד הרבה קודם לה, קרי בפעם הראשונה שהגיעה התובעת למיון יולדות. הנתבעת התרשלה בריאיון התובעת באשר לנתונים מהותיים הקשורים למהלך ההיריון, התרשלה ולא ביצעה בדיקות הכרחיות כמו העמסת סוכר והערכת משקל מדויקת יותר, נוכח הסיכונים של לידת עובר גדול."

עו"ד לינר מבהיר כי כאשר מוגשת תביעת רשלנות רפואית, צריך התובע להוכיח כי הייתה רשלנות, וכי יש נזק וכמובן את קיומו של הקשר הסיבתי ביניהם. כך לדוגמה במקרה של התרשלות בלידה יידרש התובע להוכיח כי הצוות הרפואי התרשל במהלך הלידה או בסמוך לאחריה, כי נגרם לו נזק, וכי הנזק שנגרם לו נובע מהרשלנות הרפואית. "יש לתמוך את התביעה בחוות דעת רפואית של גניקולוג בכיר. מדובר במצב בעייתי שכן אותו מומחה נדרש להצביע על כשלים בתפקוד עמיתיו למקצוע. מסיבה זו רוב הרופאים מסרבים לשתף פעולה ולתת חוות דעת לניזוקים". להמשך הכתבה לחץ כאן.

רשלנות רפואית בלידה
שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: