Search
Close this search box.

מדריך לחולה הפרקינסון במהלך תביעת ביטוח סיעודי

מחלת הפרקינסון היא מחלה נוירולוגית ניוונית של מערכת העצבים. התסמינים הבולטים שלה הם רעד, נוקשות של השרירים, חוסר יציבות והידרדרות בכושר התנועה והדיבור. במקרים רבים, חולי פרקינסון סובלים אף מירידה בתפקוד הקוגניטיבי הגורמת לבעיות זיכרון, חוסר התמצאות במקום ובזמן, פגיעה בכושר השיפוט ואף מצב רוח ירוד.

המחלה מוגדרת כחשוכת מרפא, ולכן החולים הופכים בשלב כזה או אחר לסיעודיים ונזקקים לאלפי שקלים בחודש על מנת להעסיק מטפל/ת. לפיכך, תביעת ביטוח סיעודי פרקינסון מזכה בקצבת סיעוד, ולמרות אופייה של המחלה – חברות הביטוח מערימות קשיים רבים על המבוטחים.

איך מגישים תביעת ביטוח סיעודי פרקינסון?

הגשת תביעת ביטוח סיעודי פרקינסון מצריכה מילוי טפסים של חברת הביטוח וצירוף המסמכים הרפואיים הנוגעים לאבחון המחלה – אבחון על ידי נוירולוג, מרשמים לתרופות, סיכומי אשפוז במידה והיו וכן מומלץ לתעד מקרים רפואיים שונים שהתרחשו כתוצאה מהמחלה כדוגמת נפילה, תאונה ועוד.

עם הגשת התביעה, חברת הביטוח תישלח בודק מטעמה (לרוב רופא המתמחה בגריאטריה או נוירולוג, ולעיתים אח מוסמך) לביתו של המבוטח על מנת לבדוק את זכאותו לקצבת סיעוד.

המבחן של חברת הביטוח לבדיקת זכאות

לאחר הגשת תביעת ביטוח סיעודי פרקינסון יתבצע מבחן תלות (ADL) מטעם חברת הביטוח בביתו של המבוטח, במסגרתו תיבדק מידת הזדקקותו לסיוע, אפילו חלקי, בביצוע של לפחות 3 מתוך 6 פעולות יום-יומיות: אכילה ושתיה, מעבר ממצב של שכיבה לעמידה, ניידות, לבישה והתפשטות, רחצה ושליטה על הסוגרים.

כמו כן, במקרים רבים חולי פרקינסון סובלים מירידה בפעילות הקוגניטיבית (דמנציה) שמצריכה השגחה במרבית שעות היממה, ועל כן יכולים להוכיח שהם "תשושי נפש" ולענות להגדרה של "מצב סיעודי".

הגשתי תביעה ונדחיתי. האם יש מה לעשות?

על אף שהפרקינסון נחשבת למחלה קשה, נתקלים החולים בסירוב של חברת הביטוח לתשלום גמלה סיעודית לה הם זכאים. פעמים רבות סירוב זה ניתן ללא הסבר, צידוק או בסיס, מתוך הנחה שהמבוטח אינו מכיר את החוק, את זכויותיו ואת תנאי הפוליסה שלו. זו "שיטת המצליח" של חברת הביטוח. נימוקי הדחיה הפופולריים ביותר הם אי גילוי – כלומר – המחלה או המצב הרפואי שגרם למבוטח להיות סיעודי, נתגלו טרם רכישת הפוליסה; שיהוי בדיווח; אי תשלום פרמיה חודשית ועוד.

ואכן, לצערנו, חולים רבים זונחים את התביעה, מוותרים על זכויותיהם ונושאים על גבם ועל גב משפחה את העול הכלכלי הקשה ובפועל משלמים אלפי שקלים בחודש עבור אחזקה של מטפל/ת. יחד עם זאת, עבור מבוטחים רבים, זהו רק תחילת המאבק – פנייה לעורך דין תביעות סיעוד תהא יעילה גם לאחר שחברת הביטוח דחתה את תביעתכם.

עורך דין המתמחה בתביעת ביטוח סיעודי ילחם על זכויותיכם ולא יהסס לפנות לערכאות משפטיות ולעמוד על הזכויות המגיעות לכם על פי החוק. אם שילמתם ממיטב כספכם עבור פוליסת ביטוח סיעודי – אין סיבה לוותר לחברת הביטוח שמנסה בשיטתיות ובעקביות להימנע מהתחייבויותיה המצוינות בפוליסה.

כיצד עורך דין תביעות ביטוח סיעודי יכול לעזור לך?

עורך דין מומחה לתביעות ביטוח סיעודי מגיש את התביעה בשמכם ומתמודד מול עורכי הדין של חברת הביטוח. מיותר לציין, שחברת הביטוח מסתכלת אחרת על תביעות המוגשות על ידי עורך דין המתמחה בתביעת ביטוח סיעוד ואף מחשבות את צעדיהן בצורה שונה.

עורך דין לתביעות ביטוח סיעודי מכיר את החוק, את זכויות המבוטח, את רזי הפוליסה שלכם ואת התירוצים והטריקים השונים בהם משתמשות חברת הביטוח – ויודע לנטרל אותם. במקרים רבים, חברת הביטוח שולחת מטעמה חוקרים פרטיים לדובב את המבוטח ולנסות להוציא ממנו פרטים. כשהתובע מיוצג על ידי עורך דין, אסור לה על פי חוק לעשות זאת ועורך הדין הוא הגורם היחיד עימו היא יכולה לשוחח.

תביעות ביטוח סיעודי במשרד עוה"ד תומר לינר

בזכות הניסיון העשיר שלנו בתחום תביעות ביטוח סיעודי, הצלחנו לסייע למאות מבוטחים לקבל את כספי הפיצויים המגיעים להם על פי חוק. לרוב, חברות הביטוח מעדיפות להימנע מהגעה לבית-משפט ומקבלות את התביעה. ביתר המקרים, עורך דין מיומן מנצח את חברת הביטוח בבית המשפט ומביא לפיצויים מקסימליים עבור המבוטח.

אנו מזמינים אתכם לפגישת התייעצות ללא עלות וללא מחויבות, בה נבדוק את פרטי המקרה ונעריך את סיכויי ההצלחה בתביעה.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: