Search
Close this search box.

אובדן כושר עבודה לצמיתות

ההשלכות הפיזיות – בריאותיות הכרוכות בתאונות, פציעות ומחלות, משפיעות גם בהיבט הכלכלי, מפני שהן גורמות לרוב גם לפגיעה בכושר ההשתכרות של הנפגע וגם למצבים של אובדן כושר עבודה לצמיתות. במקרים כאלו, כדאי לדעת כי קיימת לכם רשת הגנה כלכלית, אותה תוכלו להפעיל באמצעות תביעה קבלת פיצויים או קצבאות. לפניכם כל מה שחשוב (וכדאי) לדעת בנושא:

מהו אובדן כושר עבודה לצמיתות?

האובדן יכול להיות באופן זמני או לצמיתות, בהתאם להחלטת רופא מומחה בתחום. כאשר אובדן כושר עבודה לצמיתות מתייחס למצב בו העובד אינו יכול לעסוק בעבודה בה עבד טרם קרות האירוע, ואף אינו מסוגל לעבוד בעבודה אחרת. לרוב, הוא יוגדר ככזה כאשר נקבע לעובד אובדן בשיעור 75% ומעלה.

את מי ניתן לתבוע בגין אובדן כושר עבודה לצמיתות?

אובדן כושר עבודה לצמיתות מותיר את העובד הנפגע ללא הכנסה. כאשר לעובד הנפגע יש משפחה אותה הוא צריך לפרנס, הרי שהמצב הכלכלי עלול להחמיר אף יותר. בהתאם לכך, כדאי וחשוב להכיר את האפשרויות העומדות בפניכם לתביעה וקבלת פיצויים:

ביטוח לאומי

במסגרת מיצוי הזכויות המגיעות לעובדים שנפגעו, ביטוח לאומי מעניק שני סוגי פיצויים לעובדים שנקבע להם אובדן כושר עבודה לצמיתות: דמי פגיעה הניתנים למי שאיבד את כושר עבודתו כתוצאה מתאונת עבודה, ומשולמים לתקופה מקסימלית של 90 ימים. לאחר תשעים הימים זכאי הנפגעלקצבת נכות מעבודה הנקבעת בהתאם לשיעור אחוזי הנכות שנקבעו לו במסגרת וועדות רפואיות. מי שאיבד את כושר עבודתו בגלל מחלה או תאונה שאינה מוגדרת כתאונת עבודה, רשאי להגיש תביעת נכות כללית. במקרים אלה הזכאות כרוכה בשיעור הנכות שנקבעה לו על ידי וועדות רפואיות ובדרגת אי הכושר לעבודה.

ביטוח פרטי

חברות הביטוח הפרטיות מציעות לציבור מבוטחיהן כיסויים ביטוחיים למקרה של אובדן כושר עבודה לצמיתות. אלה מסופקים במסגרת של ביטוח חיים הכולל כיסוי לאובדן כושר עבודה ובמסגרת של ביטוח מנהלים המספק כיסוי זה. במידה רכשתם פוליסה כזאת, הרי שתוכלו לתבוע פיצויים גם באמצעותה.

קרנות פנסיה

רבים לא יודעים שקרן הפנסיה שאליה העובד ומעסיקו מפרישים כספים, בהתאם לחוק פנסיה חובה, כוללת בתוכה רכיב הנקרא פנסיית נכות. מטרת הכיסוי היא להבטיח קצבה חודשית במקרה שלחוסר יכולת להשתכר כתוצאה מתאונה או מחלה. לכן עמית בקרן פנסיה אשר חווה אובדן כושר עבודה לצמיתות רשאי להגיש תביעה לקבלת פנסיית נכות ובלבד שאובדן הכושר נמשך באופן רציף במשך 90 ימים לפחות.

  • חשוב לדעת שניתן לקבל פיצוי הן מאת חברת הביטוח או מקרן הפניסה, והן מהמוסד לביטוח לאומי. אולם אם אובדן הכושר נובע מתאונת עבודה והעמית מקבל קצבת נכות מעבודה, קצבאות המוסד לביטוח לאומי מתקזזות מהכספים שמתקבלים מקרן הפנסיה בשל אובדן כושר עבודה.
  • כאשר מדובר בתגמולי ביטוח אשר מתקבלים מחברת ביטוח, הסכומים שמקבל הנפגע מהמוסד לביטוח לאומי, סכומים אלה בדרך כלל אינם מתקזזים.
  • עוד כדאי לדעת, שקצבאות המתקבלות מהמוסד לביטוח לאומי בגין נכות כללית, שירותים מיוחדים וניידות אינן מתקזזות מסכום הפיצוי שמקבל הנפגע מידי חודש, בין אם מדובר בקרן הפנסיה ובין אם מדובר בחברת ביטוח.

השפעה פסיכולוגית של אובדן כושר עבודה לצמיתות

ההשלכות של אובדן כושר עבודה לצמיתות הן מרחיקות לכת ומשפיעות על כל תחומי החיים של הנפגע ומשפחתו. מעבר להיבט הכלכלי, שהוא משמעותי ביותר, ישנן גם השלכות פסיכולוגיות וחברתיות שיש לקחת בחשבון. אובדן זה עלול לגרום למצוקה נפשית משמעותית. הנפגע עשוי לחוות תחושות של אובדן זהות, ערך עצמי ירוד, דיכאון וחרדה. העבודה מהווה חלק מרכזי בזהותו של אדם, ואובדנה עלול לגרום לתחושת חוסר תכלית ומשמעות בחיים. לכן, חשוב מאוד לשלב טיפול פסיכולוגי כחלק מתהליך ההתמודדות.

השפעה על המשפחה

אובדן כושר עבודה לצמיתות משפיע לא רק על הנפגע עצמו, אלא גם על משפחתו הקרובה. בן או בת הזוג עשויים להידרש לקחת על עצמם אחריות כלכלית גדולה יותר, מה שעלול ליצור לחץ ומתח במערכת היחסים. הילדים עשויים לחוות שינויים בסגנון החיים ובאיכות החיים שלהם. לכן, חשוב לספק תמיכה ומידע גם לבני המשפחה כחלק מתהליך ההתמודדות.

שיקום תעסוקתי

למרות שמקרי אובדן כושר עבודה לצמיתות מוגדר כמצב קבוע, חשוב לזכור שישנן אפשרויות לשיקום תעסוקתי. המוסד לביטוח לאומי מציע תוכניות שיקום מקצועי למי שאיבד את כושר עבודתו. מטרת התוכניות הללו היא לסייע לנפגע למצוא תעסוקה חלופית המותאמת ליכולותיו החדשות. זה יכול לכלול הכשרה מקצועית חדשה, התאמות במקום העבודה, או סיוע בהקמת עסק עצמאי.

כיצד מגישים תביעת אובדן כושר עבודה לצמיתות?

כדי לברר איך מחשבים אובדן כושר עבודה ולקבל את הפיצויים המגיעים לכם מביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה לצמיתות, יש להגיש טופס תביעה לביטוח לאומי בהקדם. אל טופס התביעה יש לצרף את כלל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. ככל שאכן קיימת עילת תביעה, תקבלו זימון לוועדה הרפואית של ביטוח לאומי, אשר תקבע את אחוזי הנכות שלכם, מועד תחילת הקצבה ולכמה זמן היא תינתן.

חשיבות הייעוץ המשפטי המקצועי

בתהליך התביעה של אובדן כושר עבודה לצמיתות, הייעוץ המשפטי המקצועי הוא קריטי. מומחה בתחום יכול לסייע במספר היבטים חשובים:

  • הערכת התביעה- איש מקצוע מנוסה יכול להעריך את סיכויי התביעה ולייעץ לגבי הדרך הטובה ביותר להתקדם.
  • איסוף ראיות: איסוף וארגון כל המסמכים הרפואיים והראיות הנדרשות לתמיכה בתביעה.
  • ייצוג בוועדות רפואיות: ליווי וייצוג בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי, מה שיכול להשפיע משמעותית על קביעת אחוזי הנכות.
  • ניהול משא ומתן: ניהול משא ומתן מול חברות הביטוח וקרנות הפנסיה לקבלת הפיצוי המרבי.
  • ערעורים: במקרה הצורך, הגשת ערעורים על החלטות שליליות.

מומחה משפטי בתחום אובדן כושר עבודה יכול לסייע בניווט המורכבות של התהליך, להבטיח שכל הזכויות ממוצות, ולהגדיל את הסיכויים לקבלת הפיצוי המרבי. חשוב לבחור באיש מקצוע בעל ניסיון מוכח בתחום זה, שיכול להציג הצלחות קודמות בטיפול במקרים דומים.

בנוסף, מומחה משפטי יכול לספק תמיכה וייעוץ לאורך כל התהליך, לעזור בהבנת המסמכים המשפטיים והרפואיים, ולייצג את האינטרסים של הנפגע מול כל הגורמים הרלוונטיים. זה יכול להפחית משמעותית את הלחץ והחרדה הכרוכים בתהליך התביעה, ולאפשר לנפגע ולמשפחתו להתמקד בהתמודדות עם ההיבטים הרפואיים והאישיים של המצב.

הגשת תביעת אובדן כושר עבודה לצמיתות עם מומחה

בכדי לבסס את עילת התביעה ולמקסם את פוטנציאל הפיצויים שניתן לקבל, חשוב להתייעץ בהקדם עם עורך דין אובדן כושר עבודה מומחה בניהול תביעות מול ביטוח לאומי, וכן ניהול תביעות נגד חברות ביטוח ובתחום תאונות עבודה. השילוב של ידע מקצועי וניסיון רב שנים בתחום, מהווה פעמים רבות את נקודת ההבדל בין הצלחת התביעה לבין דחייתה.

שתפו את המאמר
יעניין אותך גם: