מעבר לפרנסה עבודה מעניקה לנו ביטחון עצמי ויכולת לשלוט בגורלנו הכלכלי. כושר עבודה תקין משמעו ביטחון ויציבות. מסיבות אלה ואחרות אובדן כושר עבודה הוא אירוע מטלטל, המשליך באופן ישיר ומהותי על עצמאותו וביטחונו התעסוקתי של הנפגע.דרכי ההתמודדות עם אירוע מטלטל זה מצויות בחוק המוסד לביטוח לאומי, וגם בפוליסת אובדן כושר עבודה וקרנות פנסיה. תביעת אובדן כושר עבודה, הן לחברת ביטוח פרטית והן למוסד לביטוח לאומי, אמורה לפתור הבעיות הקשות המתעוררות במקרים אלו במאמר זה נתמקד בשאלה – עד איזה גיל משולמת קצבת אובדן כושר עבודה?
המדריך המלא למיצוי זכויותיך וקבלת פיצוי מרבי
אדם אשר נפגע במקום עבודתו, באופן הפוגע בכושר ההשתכרות שלו, רשאי להגיש תביעה ובהתאם למצבו, במקרה של אובדן כושר עבוד המלא קצבת אובדן כושר עבודה מלאה, ובמקרה של אובדן כושר עבודה זמני – קצבת אובדן כושר עבודה חלקית. אפשרויות אלו נועדו לעזור לנפגע להתמודד עם הנטל הכלכלי שנוצר בעקבות הפגיעה.
במקביל להגשת תביעת אובדן כושר עבודה לחברת ביטוח או לקרן פנסיה, ניתן להגיש תביעה גם לביטוח הלאומי. במקרים מסוימים אפשר לקבל פיצוי מכל אחד מהגופים הללו. בכדי למקסם את פוטנציאל הצלחת התביעה ולהתמודד בצורה המוצלחת ביותר עם גופים מנוסים אלו, חשוב ומומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין אובדן כושר עבודה מומחה בתחום.
עד איזה גיל ניתן לתבוע קצבת אובדן כושר עבודה?
עבור לא מעט אנשים קצבת אובדן כושר עבודה היא ההכנסה היחידה שלהם. במצב כזה, באופן טבעי, מתעוררת השאלה לגבי אובדן כושר עבודה – עד איזה גיל ניתן לתבוע ולקבל פיצויים. בכדי לענות על כך, יש להבחין בין שני סוגי ביטוחים עיקריים:
ביטוחי מנהלים
ברוב המקרים תקרת הגיל המקסימלית להגשת תביעה וקבלת קצבת אובדן כושר עבודה היא גיל פרישה, היות שהתובע היה אמור להפסיק בכל מקרה לעבוד, ובהתאם לכך, גם הקצבה נפסקת. בפוליסות ישנות, בעיקר אלו שנרכשו לפני שנת 2004, גיל הפרישה נמוך יותר מהגיל המעודכן כיום, ובאופן שאינו ניתן לשינוי.
קרנות פנסיה
לעומת ביטוחי מנהלים, בהם ניתן למצוא מקרים ישנים בהם גיל הפרישה אינו תואם את גיל הפרישה המעודכן כיום, הרי שבקרנות הפנסיה ניתן לתבוע את קצבת אובדן כושר עבודה ולקבל פיצויים עד לגיל פרישה המעודכן בחוק, כלומר, גיל 67 לגברים וגיל 62 לנשים.
מה ניתן לעשות במקרה של כיסוי אובדן כושר עבודה נמוך מגיל פרישה?
רמת החיים בעשור האחרון עלתה בצורה משמעותית, כאשר אחד הביטויים לכך הוא העלייה בתוחלת החיים. בהתאם לכך, גיל הפרישה הקבוע בחוק הועלה ל-67 במקום 65 לגברים, ומ- 60 ל-62 עבור נשים. לעליית גיל הפרישה בחוק קיימת השפעה גם על ביטוח אובדן כושר עבודה, כאשר בפוליסות ביטוח ישנות כיסוי אובדן כושר עבודה יהיה נמוך מגיל הפרישה המעודכן.
במקרים כאלה ועל מנת להבטיח כיסוי מלא עד לגיל הפרישה המעודכן בחוק, מומלץ לשקול לרכוש פוליסת אובדן כושר עבודה חדשה ומעודכנת הכוללת כיסוי עד לגיל 67. עם זאת, לפני ביצוע צעד כזה, חשוב ומומלץ להיוועץ בשירותיו יועץ ביטוח מנוסה, אשר יבחן את התאמת הכיסויים ומקדמי קצבת הזקנה, כמו גם את התנאים והחריגים הקיימים בפוליסה החדשה.
האם קיים אובדן כושר עבודה לאחר גיל 67?
כיום, ניתן לראות יותר ויותר אנשים אשר ממשיכים לעבוד גם אחרי גיל פרישה מסיבות שונות ומגוונות – מציאות כלכלית מאתגרת, שכר גבוה, עבודה מספקת, צורך בעשייה משמעותית ועוד. במקרים כאלו, ניתן לרכוש פוליסות ביטוח מורחבות בתנאים דומים מאוד לתנאי הבסיס, כאשר מטבע הדברים מדובר בכיסוי ביטוחי בעל עלויות גבוהות יותר.
מימוש הזכויות המגיעות לכם בעזרת מומחה
הפיצויים המגיעים לכם בגין אובדן כושר עבודה לעצמאי, נועדו לאפשר לכם לשמור על איכות ושגרת החיים כמו בתקופה שקדמה לפגיעה. המציאות מוכיחה כי לאדם הממוצע לא תמיד ברור עד איזה גיל משולמת קצבת אובדן כושר עבודה כמו גם פרטים נוספים הנוגעים לכיסוי הביטוחי. בכדי לקבל תמונת מצב מלאה ותשובות מפורטות, מומלץ לפנות בהקדם לגורם מקצועי ומנוסה בתחום.